ΚΟΣΜΟΣ

Μάταιες προσπάθειες του ISIS να αντεπιτεθεί στη Μοσούλη – Δεκάδες άμαχοι νεκροί (Vid)

Μάταιες προσπάθειες του ISIS να αντεπιτεθεί στη Μοσούλη – Δεκάδες άμαχοι νεκροί (Vid)

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκπου έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, απέτρεψαν αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στα δυτικά της Μοσούλης.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε, ενώ διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου οι Ιρακινοί ν' ανακαταλάβουν το δυτικό τμήμα της πόλης, με το Ισλαμικό Κράτος να προσπαθεί με κάθε τρόπο να καθυστερήσει την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας.

Νεκροί άμαχοι και τζιχαντιστές από βομβαρδισμό που έπληξε τζαμί

Άμαχοι, αλλά και μαχητές του ISIS, σκοτώθηκαν σήμερα(2/3) από αεροπορικό βομβαρδισμό που έπληξε τζαμί, το οποίο βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, στα δυτικά της Μοσούλης. Από την επιδρομή, καταστράφηκαν και γειτονικά σπίτια σύμφωνα με τις μαρτυρίες τριών κατοίκων της περιοχής.

Την επίθεση δέχθηκε το τζαμί Ομαρ αλ-Ασουάντ που βρίσκεται στην περιοχή, αλ-Φαρούκ στο παλιό κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τους τρεις κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνομίλησαν τηλεφωνικά με το Reuters.

Οι τρεις κάτοικοι δεν έδωσαν ακριβή εικόνα για τα θύματα από την έκρηξη και την κατάρρευση των κατοικιών, καθώς οι κινήσεις τους ελέγχονται από τους τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης τον Ιανουάριο, έπειτα από 100 ημέρες μαχών, ενώ στις 19 Φεβρουαρίου άρχισαν οι πολεμικές επιχειρήσεις για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της πόλης.