Ρωσία: Βρέθηκαν οι σοροί όλων των θυμάτων

Newsbomb

Στο πένθος βυθίστηκε η Ρωσία μετά την αεροπορική τραγωδία χθες στην πόλη Γιάροσλαβ κατά την οποία ξεκληρίστηκε η ομάδα χόκεϊ Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ...

Στο πένθος βυθίστηκε η Ρωσία μετά την αεροπορική τραγωδία χθες στην πόλη Γιάροσλαβ κατά την οποία ξεκληρίστηκε η ομάδα χόκεϊ Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ.


Τα ρωσικά συνεργεία διάσωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρέθηκαν οι σοροί και των 43 θυμάτων. "Βρέθηκαν τα πτώματα των 43 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του αεροσκάφους Yak-42 στην περιοχή του Γιάροσλαβ", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Ένας φροντιστής και ένας παίκτης της τοπικής ομάδας Lokomotiv Iaroslavl, ο Αλεξάντερ Γκαλίμοφ διασώθηκαν, αλλά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με εκτεταμένα εγκαύματα.

Η ομάδα μετέβαινε στο Μινσκ της Λευκορωσίας για τον πρώτο αγώνα της περιόδου.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το δυστύχημα-το τέταρτο από τον Ιούνιο στη Ρωσία-οφείλεται είτε σε λάθος του πιλότου ή σε μηχανικό πρόβλημα με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές.

Στη περιοχή της αεροπορικής τραγωδίας βρέθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια εξονυχιστικής έρευνας καταγγέλλοντας την κατάσταση των αερομεταφορών στη χώρα του με τις αλλεπάλληλες πολύνεκρες συντριβές αεροσκαφών εντός του καλοκαιριού.


"Το πρόβλημα της Πολιτικής Αεροπορίας και της αεροπορικής ασφάλειας έχει αποτελέσει το θέμα πολλών συζητήσεων. Οικονομικοί πόροι έχουν αποδεσμευτεί, αλλά η κατάσταση παραμένει άσχημη, όπως φαίνεται από τις αεροπορικές καταστροφές του καλοκαιριού" δήλωσε.


"Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε έτσι" τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Μεταφορών και Εκτάκτων Αναγκών.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved