ΚΟΣΜΟΣ

Δήμαρχος παραιτείται επειδή οι δημότες του ψήφισαν Λεπέν: «Δεν θα αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ...»

Δήμαρχος παραιτείται επειδή οι δημότες του ψήφισαν Λεπέν: «Δεν θα αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ...»

Φανερά εξοργισμένος.

«Δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ...»: Ο σοσιαλιστής δήμαρχος μιας μικρής κοινότητας της βόρειας Γαλλίας, εξοργισμένος από το γεγονός ότι οι περισσότεροι δημότες του ψήφισαν χθες υπέρ της άκρας δεξιάς στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, σκοπεύει να παραιτηθεί.

Ο 70χρονος δήμαρχος λογαριάζει να υποβάλει την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο αφού συζητήσει αύριο το θέμα με την πολιτική ομάδα του.

«Είναι καταστροφικό! Είναι πιθανό να παραιτηθώ επειδή δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ...», δήλωσε απερίφραστα χθες το βράδυ ο Ντανιέλ Ντελομέ, δήμαρχος εδώ και 9 χρόνια του Ανζέν, μιας κοινότητας περίπου 6.000 κατοίκων.

Η δήλωσή του δημοσιεύεται από την τοπική εφημερίδα και σχολιάσθηκε ζωηρά στα κοινωνικά δίκτυα, σε σημείο που ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη.

«Η λέξη αυτή ήταν πολύ κακή και υπερβολική, όμως επιμένω στην ουσία της σκέψης μου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

le pen1

Χθες το βράδυ, «η ατμόσφαιρα με αναστάτωσε», είπε ο δήμαρχος το Ανζέν, ο οποίος διαβεβαιώνει πως «δεν είχε στόχο κανέναν συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα».

Δείτε εδώ τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών

«Είχα ενοχληθεί πού τόσοι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν Εθνικό Μέτωπο», εξηγεί ο δήμαρχος, ο οποίος έριξε «χρήσιμη ψήφο» στον πρώτο γύρο επιλέγοντας τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, αλλά θα ψηφίσει «χωρίς δισταγμό» υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

Σχετικές ειδήσεις