Δήμαρχος δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στο Δήμο του!

Δήμαρχος δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στο Δήμο του!

Σε μία προσπάθεια να δώσει ζωή στον τόπο του.

Ο δήμαρχος ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού στην Ιταλία προσφέρεται να πληρώσει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί, σε μια προσπάθεια να ξαναδώσει ζωή στην περιοχή.

Οι λεπτομέρειες της προσφοράς δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί και πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο, έγραψε ο δήμαρχος στη σελίδα του στο Facebook. Αλλά αν όλα πάνε καλά, από το επόμενο έτος όποιος μετακομίσει στην Bormida και είτε νοικιάσει είτε αγοράσει ακίνητο, θα του δοθούν 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο χαμηλό ενοίκιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, ένα μικρό ακίνητο θα κοστίζει μόλις 50 ευρώ το μήνα ενώ ένα πιο ευρύχωρο δε θα υπερβαίνει τα 120 ευρώ.

Η δημοσίευση του Γκαλιάνο στο Facebook συγκέντρωσε μεγάλη αποδοχή από πιθανούς νέους κατοίκους, με μερικούς να λένε πως θα παραιτηθούν από τα μετρητά σε αντάλλαγμα μιας εργασίας στην πόλη, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Πώς είναι όμως η ζωή στην Bormida; Ο Οντόνε Τζιουζέπε, ιδιοκτήτης ενός από τα τέσσερα εστιατόρια της πόλης, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις εδώ. Αλλά η ζωή είναι τόσο απλή, έχουμε δάση, κατσίκες, την εκκλησία και πολλά καλά φαγητά. Η ζωή είναι σίγουρα χωρίς άγχος».