ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοκύλησε ξανά το Λονδίνο: Άνθρωποι κείτονται στο έδαφος

Αιματοκύλησε ξανά το Λονδίνο: Άνθρωποι κείτονται στο έδαφος

Ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες που καταφτάνουν από αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι κείτονται στο έδαφος «χωρίς να κινούνται»... Για τρίτο περιστατικό μιλά τώρα η Μητροπολιτική Αστυνομία.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ: ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΝΑΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Απόλυτο χάος επικρατεί στην «καρδιά» της Βρετανικής πρωτεύουσας. Για κυριολεκτική «σφαγή» κάνουν λόγο οι μαρτυρίες. Τα δραματικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στο Λονδίνο φαίνεται πως ήταν διαδοχικά, ενώ η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, πέστο»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.

Μία πρώτη επίθεση φαίνεται πως εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους. Η δεύτερη έγινε στην κοντινή λαϊκή αγορά του Μπόροου, όταν κατά πάσα πιθανότητα τρεις μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους. Ενώ στη συνέχεια μία τρίτη επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Βοξχολ, όπως έκανε γνωστό η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως, την ώρα που το μικρό φορτηγάκι «καβαλούσε» κυριολεκτικά το πεζοδρόμιο και χτυπούσε τους ανυποψίαστους πολίτες, άλλοι τρεις άντρες φέρονται πως έτρεχαν στους δρόμους και μαχαίρωναν πολίτες στο Boroough Market. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει πως διεξάγει έρευνες για τρεις άντρες πιθανότατα οπλισμένους και έχει αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Εξελλίσσονται ανατριχιαστικές στιγμές με τους αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «είδαν ανθρώπους με κομμένους τους λαιμούς». Μάλιστα μία συγκεκριμένη μαρτυρία αναφέρει, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι «είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου». Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι αναπτύξει δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις