Αμπάς: «Να μπει τέλος στην τελευταία κατοχή του κόσμου»

Newsbomb

Να τερματιστεί η «τελευταία κατοχή» στον κόσμο και να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος, ζήτησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής...

Να τερματιστεί η «τελευταία κατοχή» στον κόσμο και να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος, ζήτησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Έχει έρθει η ώρα για τους Παλαιστίνιους να κερδίσουν την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους», ανέφερε στην ομιλία του προς τη Γενική Συνέλευση.

«Μετά από 63 χρόνια δυστυχίας και πόνου… αρκετά… αρκετά… αρκετά», ανέφερε ενώ όσο περνούσε η ώρα στο λόγο του γινόταν όλο και πιο φανερή η συγκίνηση.

«Η Παλαιστίνη αναγεννιέται, ο κόσμος στέκεται δίπλα μας. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ», προσέθεσε.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος απευθύνθηκε στην ισραηλινή πλευρά και ζήτησε να «ρίξει γέφυρες» για να ξεκινήσουν ξανά οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ενώ προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί ο ισραηλινός εποικισμός θα καταστρέψει κάθε ενδεχόμενο ειρήνης.

Την ίδια ώρα στη Δυτική Όχθη το συγκεντρωμένο πλήθος είχε ξεσπάσει σε ζητωκραυγές. Από την άλλη μεριά, Ισραηλινοί διαδηλωτές έκαιγαν αμερικανικές σημαίες και φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι «οι Παλαιστίνιοι αξίζουν ένα κράτος».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved