ΚΟΣΜΟΣ

«Αστρονομικό» ποσό σε δημοπρασία για τη vintage αφίσα της «Καζαμπλάνκα»

«Αστρονομικό» ποσό σε δημοπρασία για τη vintage αφίσα της «Καζαμπλάνκα»

Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε η μοναδική αυθεντική αφίσα της θρυλικής ταινίας «Καζαμπλάνκα», που διασώζεται μέχρι σήμερα, σε δημοπρασία που έκανε ο οίκος Heritage Auctions και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών ανά τον κόσμο.

Το ιταλικό πόστερ, που χρονολογείται από το 1946, πωλήθηκε έναντι 478.000 δολαρίων στη δημοπρασία που έγινε στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία αφίσα που δημιουργήθηκε τέσσερα χρόνια μετά από την πρώτη προβολή της ταινίας και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ήταν ένας συλλέκτης στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών ο αγοραστής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

casablanca1

Η ταινία «Καζαμπλάνκα» αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ' Ράιχ.

Έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσα τους αυτά της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου. Ακόμα και σήμερα κατατάσσεται στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Σχετικές ειδήσεις