Οι Ταλιμπάν διαφεύδουν τις συνομιλίες
Διαψεύδει ο μουλάς Ομάρ ότι πρόκειται να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ταλιμπάν και...
Διαψεύδει ο μουλάς Ομάρ ότι πρόκειται να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης.
Ο ηγέτης των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν έκανε λόγο για «ψεύτικες φήμες» που «διέσπειρε ο εχθρός» για να κρύψει την ήττα του από τους Ταλιμπάν, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του προέδρου Καρζάι και τον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.
Τους τελευταίους μήνες, πολλοί Αφγανοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ μιλούν για έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι και των Ταλιμπάν, οι οποίοι εδώ και μια τριετία κερδίζουν συνεχώς έδαφος.