Τσίπρας - Τραμπ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που «στρίμωξε στα σχοινιά» τον Έλληνα πρωθυπουργό (vid)

Τσίπρας - Τραμπ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που «στρίμωξε στα σχοινιά» τον Έλληνα πρωθυπουργό (vid)

Ο John Roberts, επικεφαλής πολιτικός συντάκτης του Λευκού Οίκου για το Fox News, είναι ο δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση «παγίδα» στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τις κοινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο δημοσιογράφος, επιχειρώντας να κάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανακαλέσει δημόσια, του υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του, πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, όταν είχε πει για το ενδεχόμενο να γίνει Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Εύχομαι να μη μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί Πρόεδρος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε αρχικά να αιφνιδιάζεται, αλλά, στη συνέχεια, αντιμετώπισε με χιούμορ την ερώτηση. «Αν ήξερα τι είχε πει για μένα προεκλογικά, δεν θα τον δεχόμουν», είπε.

Ο Roberts γεννήθηκε στον Καναδά στις 15 Νοεμβρίου 1956 και εντάχθηκε το 2011 στο δυναμικό του Fox News.

Η πρώτη του δουλειά ήταν στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό CFRE-FM στη Mississauga του Καναδά, ενώ η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία ξεκίνησε ως ρεπόρτερ και εκφωνητής ειδήσεων στο CFOS στο Οντάριο.

Το 1992 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και το CBS ως παρουσιαστής ειδήσεων στην πρωινή ζώνη, ενώ υπηρέτησε ως επικεφαλής πολιτικός ανταποκριτής του δικτύου από τον Αύγουστο του 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006. 

Τότε έφυγε από το CBS και πήγε στο CNN. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον πόλεμο Ισραήλ - Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Για αυτήν του την αποστολή τιμήθηκε με το βραβείο «Edward R. Murrow»

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο του CNN, Κίρα Φίλιπς, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.