ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Θρίλερ με τον Πουτζντεμόν

Βέλγιο: Θρίλερ με τον Πουτζντεμόν

Θρίλερ στο Βέλγιο αναφορικά με τη άφιξη του Κάρλες Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες

Σύγχυση επικρατεί στο Βέλγιο αναφορικά με τον με τον Κάρλες Πουτζντεμόν καθώς φέρεται να ταξίδεψε με αυτοκίνητο ως την Μασσαλία και στη συνέχεια αεροπορικώς στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο ουδείς να τον έχει ως τώρα συναντησει δημοσίως.

Το εθνικιστικό κόμμα της Φλανδρας N VA, το οποίο βελγικά μέσα ενημέρωσης το εμφάνιζαν να έχει καλέσει τον Κάρλες Πουτζντεμόν, προέβη σε διάψευση.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου που βρίσκεται στην αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας Σαρλ Μισέλ να δώσει διευκρινίσεις, χωρίς προς το παρόν αυτό να συμβεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν φέρεται να συνοδεύεται από πέντε «υπουργούς» της έκπτωτης κυβέρνησης της Καταλονίας ενώ εντείνονται οι φήμες ότι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο.

Την ίδια ώρα, το κόμμα του Κάρλες Πουτζντεμόν, το Καταλανικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά σιωπηρή παραδοχή εκ μέρους του πως η προηγούμενη κυβέρνηση της Καταλονίας δεν έχει πλέον καμία εξουσία.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, έπαυσε την περιφερειακή κυβέρνηση, διέλυσε το κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες εκλογές αφότου οι ηγέτες της Καταλονίας έλαβαν μονομερώς την απόφαση να κηρύξουν ανεξαρτησία.

Σχετικές ειδήσεις