ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη πρεσβευτών σε πληγείσες περιοχές της Ιαπωνίας

Επίσκεψη πρεσβευτών σε πληγείσες περιοχές της Ιαπωνίας
Τις επαρχίες Ιουάτε και Μιγιάγκι της Ιαπωνίας, που είχαν πληγεί σημαντικά από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου...

Τις επαρχίες Ιουάτε και Μιγιάγκι της Ιαπωνίας, που είχαν πληγεί σημαντικά από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, θα επισκεφθούν οι πρεσβευτές 21 χωρών.

Το ταξίδι των τριών ημερών έχει ως στόχο να δείξει την πρόοδο της ανοικοδόμησης στις επαρχίες αυτές και να ενθαρρύνει τους ξένους να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

«Θα δείξουμε στους πρεσβευτές διαφορετικά τουριστικά αξιοθέατα, τις υποδομές και τις τοπικές επιχειρήσεις» ανέφερε το υπουργείο.

Οι 21 πρεσβευτές αναμένεται να επισκεφτούν το αεροδρόμιο του Σεντάι το οποίο ανοικοδομήθηκε, το ναό Τσουσόν τζι στο Ιουάτε, που έχει χαρακτηριστεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, και το νησί Ματσουσίμα στο Μιγιάγκι.

Στο ταξίδι θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι πρεσβευτές της Βενεζουέλας, της Λετονίας, της Ουρουγουάης, της Κολομβίας, της Παραγουάης, της Γεωργίας, της Ταϊλάνδης, της Τανζανίας, της Σενεγάλης και της Πορτογαλίας.