ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος για το θάνατο του Στιβ Τζομπς

Θρήνος για το θάνατο του Στιβ Τζομπς
Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι ο θάνατος του γκουρού της τεχνολογίας Στιβ Τζομπς...

Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι ο θάνατος του γκουρού της τεχνολογίας Στιβ Τζομπς.

«Ηγήθηκε μιας επανάστασης στα κινητά και τους υπολογιστές», γράφει το CNN. «Περισσότερο από κάθε άλλο ηγέτη, ήταν αδύνατο να τον ξεχωρίσεις από την εταιρεία του», λέει το BBC καθώς πράγματι η πορεία του Τζομπς ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή της Apple.


Τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός «απίστευτου δημιουργού» εξέφρασαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook χιλιάδες άνθρωποι, θαυμαστές του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 56 ετών.

Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος), τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.

Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε μάλιστα την ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Ο Στιβ ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Αμερικανούς οραματιστές -αρκετά θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος ώστε να το κάνει».

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο «Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ».

Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «Τοίχο» του: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις».

Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.

Αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP («rest in peace», αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30 ώρα Ελλάδος.

Μια μεταξύ αυτών είχε εκείνη την ώρα περισσότερα από 400 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Τζομπς, «ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Την ίδια ώρα, έξω από τα καταστήματα της Apple στη Νέα Υόρκη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος που αφήνει λουλούδια και κεριά στη μνήμη του Στιβ Τζομπς.


Στη σελίδα υποδοχής της Apple αναρτήθηκε μια μαυρόασπρη φωτογραφία του Jobs αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ενώ η μηχανή αναζήτησης Google θέτει σε λειτουργία ένα σύνδεσμο που οδηγεί κατευθείαν στην ιστοσελίδα της Apple.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η Apple, ο Στιβ Τζομπς φοράει τα χαρακτηριστικά μικρά στρογγυλά γυαλιά του και το ζιβάγκο του, και υπάρχει η φράση « Steve Jobs 1955-2011».

Στη σελίδα της Google, κάτω από τη γραμμή που προορίζεται για αναζήτηση στο internet μια απλή αναφορά «Steve Jobs 1955-2011» στέλνει τον χρήστη απευθείας στη σελίδα υποδοχής της Apple.

«Η Apple έχασε έναν οραματιστή και έναν ιδιοφυή δημιουργό και ο κόσμος έχασε έναν απίστευτο άνθρωπο. Ο Στιβ αφήνει πίσω του μια εταιρία που μόνο αυτός μπορούσε να έχει δημιουργήσει και το πνεύμα του θα είναι πάντα το θεμέλιο της Apple», έγραψε ο επικεφαλής της εταιρείας Τιμ Κουκ, σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους του ομίλου.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπιλ Γκέιτς για τον Στιβ Τζομπς