ΚΟΣΜΟΣ

«Ενοχλημένος» ο Τραμπ από τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

«Ενοχλημένος» ο Τραμπ από τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν σκοπεύει να απολύσει τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, αλλά είναι ενοχλημένος από το μεγάλο χρονικό διάστημα της συνεχιζόμενης έρευνάς του για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Ο εκπρόσωπος Χόγκαν Γκίντλεϊ ανέφερε πάντως στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Τραμπ στο προεδρικό αεροσκάφος, στο ταξίδι του στο Νιου Χαμσάιρ, ότι τα επικριτικά μηνύματα που ανήρτησε ο πρόεδρος το Σαββατοκύριακο για τον Μιούλερ δεν προαναγγέλλουν την απόλυσή του.

«Ο πρόεδρος δεν ενεργεί για να ξεφορτωθεί τον Ρόμπερτ Μιούλερ», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι οι αναρτήσεις αντικατόπτριζαν «κάποια παγιωμένη ενόχληση» που αισθάνεται ο Τραμπ για την έρευνα αυτή.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Τραμπ, Τζέι Σέκουλοου, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος ενέταξε στη νομική ομάδα του που χειρίζεται την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα και τον δικηγόρο Τζόζεφ Ντιτζένοβα.

Ο Ντιτζένοβα, πρώην εισαγγελέας της Περιφέρειας της Κολούμπια, θα ενταχθεί στο νομικό επιτελείο του Τραμπ αυτήν την εβδομάδα.

Ρoή Ειδήσεων