ΚΟΣΜΟΣ

Έμεινε 31 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν έκανε - Πώς αποκαλύφθηκε το τραγικό λάθος

Έμεινε 31 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν έκανε - Πώς αποκαλύφθηκε το τραγικό λάθος

Με 1.000.000 δολάρια αποζημιώνεται Lawrence McKinney για τα 31 χρόνια ελευθερίας που στερήθηκε, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε

Η πολιτεία του Τενεσί αποφάσισε να αποζημιώσει τον 61χρονο σήμερα McKinney, ο οποίος φυλακίστηκε το 1978 για βιασμό και διάρρηξη. Ο McKinney αφέθηκε ελεύθερος το 2009 και απαλλάχθηκε οριστικά τον Δεκέμβριο.

Τον Οκτώβριο του 1977, ο McKinney συνελήφθη στο Μέμφις έπειτα από την καταγγελία μίας γυναίκας ότι ήταν ένας από τους δύο άντρες που τη βίασαν στο διαμέρισμά της. Κατηγορήθηκε για βιασμό και διάρρηξη και καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 1978 σε φυλάκιση 115 χρόνων. Ήταν τότε 22 ετών.

Τριάντα χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, το τεστ DNA από τα σεντόνια του θύματος ταυτοποίησε τρεις ανθρώπους, όχι όμως τον McKinney. Η καταδίκη του ακυρώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2009.

Η αποζημίωση που λαμβάνει είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ.

Το ποσό της αποζημίωσης δεν θα το λάβει όλο μαζί. Αρχικά θα του δοθούν 353.000 δολάρια για να πληρώσει τους δικηγόρους και τα χρέη του και το υπόλοιπο ποσό θα του δίνεται μηνιαίως. Θα λαμβάνει 3.350 δολάρια κάθε μήνα για περίπου 10 χρόνια. Αν στο μεταξύ πεθάνει, τα χρήματα θα δοθούν στη σύζυγό του ή θα περάσουν στην περιουσία του.

Πηγή: BBC

Σχετικές ειδήσεις