Διάσημος σεφ νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά υπάλληλo μέσα στο εστιατόριό του (vids+pics)

Διάσημος σεφ νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά υπάλληλo μέσα στο εστιατόριό του (vids+pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο διάσημος σεφ Μάριο Μπατάλι, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από τέσσερις γυναίκες, βρίσκεται στο επίκεντρο ποινικής έρευνας από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, όπως μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes.

Με δήλωσή του προς το CBS, το οποίο μεταδίδει το πρόγραμμα, ο Μπατάλι αρνήθηκε «κατηγορηματικά» τις νέες κατηγορίες.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις κατηγορίες ή να επικοινωνήσει άμεσα με την αστυνομία ή με κάποιον εκπρόσωπο του Μπατάλι για σχόλια, καθώς επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματά του δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Ο σεφ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πολυάριθμων εστιατορίων, κατηγορείται ότι νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά εναντίον μιας υπαλλήλου σε ένα από τα εστιατόριά του το 2005, σύμφωνα με την έρευνα.

Η καταγγέλλουσα, το όνομά της οποίας δεν αναφέρθηκε στην εκπομπή, δήλωσε στον δημοσιογράφο Άντερσον Κούπερ ότι ήταν προσκεκλημένη του Μπατάλι σε πάρτυ στο Spotted Pig, ένα κοσμικό εστιατόριο στο West Village της Νέας Υόρκης ιδιοκτησίας ενός φίλου του Μπατάλι.

Το CBS κάλυψε το πρόσωπό της στην συνέντευξη που έδωσε κατά την οποία εξέφρασε φόβους ότι τυχόν αποκάλυψη της ταυτότητάς της πιθανόν να έθετε σε κίνδυνο τις μελλοντικές επαγγελματικές της προοπτικές στη βιομηχανία της εστίασης.

«Ποιος θέλει να καθορίζεται από την χειρότερη ημέρα της ζωής του;», διερωτήθηκε.

Άλλοι υπάλληλοι του εστιατορίου κατήγγειλαν στον Κούπερ ότι είδαν τον Μπατάλι να αγγίζει με ανάρμοστο τρόπο άλλες γυναίκες.

Οι νέες αυτές καταγγελίες έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογων καταγγελιών που οδήγησαν στη δημιουργία του κινήματος #MeToo.

Το Δεκέμβριο του 2017 ο Μπατάλι απολύθηκε από το ABC όπου συμπαρουσίαζε την εκπομπή The Chew, ενώ αποσύρθηκε από την εταιρεία εστιατορίων του όταν δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες των τεσσάρων γυναικών.

PHOTO GALLERY