ΚΟΣΜΟΣ

Η πιο απάνθρωπη selfie: Ποζάρει μπροστά από γυναίκα που τη χτύπησε τρένο! (pic)

Η πιο απάνθρωπη selfie: Ποζάρει μπροστά από γυναίκα που τη χτύπησε τρένο! (pic)

Σοκ και θύελλα επικριτικών σχολίων έχει προκαλέσει η φωτογραφία ενός νεαρού άνδρα να βγάζει σέλφι στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης Πιατσέντσα, στη βόρεια Ιταλία, προκειμένου να απαθανατίσει μια γυναίκα που κείτεται σοβαρά τραυματισμένη στις ράγες και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Ένας φωτογράφος απαθανάτισε τη σκηνή με το νεαρό αυτόν άνδρα, ο οποίος φοράει βερμούδα και δεν διακρίνεται το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με το BBC πάντως, η αστυνομία τον υποχρέωσε να σβήσει τη φωτογραφία από το κινητό του.

Το περιστατικό συνέβη στο τέλος του περασμένου μήνα. Η γυναίκα που έπεσε στις ράγες, μια νεαρή Καναδή, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί χρειάστηκε μάλιστα να της ακρωτηριάσουν το πόδι.

Η φωτογραφία του νεαρού να βγάζει με το κινητό του σέλφι εμφανίστηκε σε πολλά πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου και προκάλεσε τα οργισμένα σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Corriere della Sera έγραψε ότι ο άνδρας αυτός φαίνεται να σχηματίζει το σήμα της νίκης με το ένα του χέρι και με το άλλο να τραβάει τη φωτογραφία.

Σε άρθρο της η La Stampa κάνει λόγο για ένα «καρκίνωμα που διαβρώνει το Ίντερνετ», ενώ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νικόλα Σαβίνο σχολίασε ότι το ανθρώπινο είδος «οδεύει προς εξαφάνιση». Ένας χρήστης του Twitter σχολίασε απλά: «Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον».

Ο δημοσιογράφος Τζόρτζιο Λάμπρι, ο οποίος απαθανάτισε τη σκηνή στις 26 Μαΐου, έγραψε άρθρο για την εμπειρία του στην εφημερίδα της Πιατσέντσα Liberta με τίτλο «Η βαρβαρότητα που δεν περιμένεις: η 'σέλφι' ενώπιον μιας τραγωδίας».

Οι συνθήκες πάντως του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ελαττωματικό το σύστημα ελέγχου με το οποίο κλείνουν οι πόρτες του τρένου και η γυναίκα πρέπει να έπεσε στο κενό όταν άνοιξε από λάθος μια πόρτα. Ωστόσο, υπάρχει και μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία πιθανόν να προσπάθησε βιαστικά να επιβιβαστεί στο τρένο την ώρα που αναχωρούσε.

Πήγη ΑΠΕ - ΜΠΕ