ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αστειεύεται ο Πούτιν: Έτοιμος για όλα «πλημμυρίζει» τον πλανήτη με πολεμικά πλοία και υποβρύχια

Δεν αστειεύεται ο Πούτιν: Έτοιμος για όλα «πλημμυρίζει» τον πλανήτη με πολεμικά πλοία και υποβρύχια

Περίπου 70 με 100 πλοία του ρωσικού ναυτικού σταθμεύουν μόνιμα σε διάφορες περιοχές των ωκεανών του πλανήτη, δήλωσε ο αρχιστράτηγος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κορόλιοφ.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κόκκινο Αστέρι» (Krasnaya Zvezda) ο Ρώσος στρατιωτικός υποστήριξε ότι ένας στόλος είναι δυνατός και αξιόμαχος όταν τα πλοία και τα υποβρύχιά του δεν σταθμεύουν στις αποβάθρες, αλλά εκτελούν αποστολές στη θάλασσα.

Είπε ότι το ρωσικό ναυτικό αναβαθμίζει συνεχώς τον στόλο του και για του λόγου το αληθές ανακοίνωσε ότι μία νέα φρεγάτα, η «Ναύαρχος Μακάροφ» θα πλεύσει σύντομα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης προκειμένου να ενταχθεί στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Admiral Kuznetsov aircraft carrier

Τόνισε επίσης ότι το αντιαρματικό «Ιβάν Αντόνοφ» κατέπλευσε πρόσφατα στην Αγία Πετρούπολη συνοδευόμενο από έξι μικρά πυραυλοφόρα «Shkval» για να συναντήσουν τον Στόλο της Βαλτικής. Αποκάλυψε εξάλλου ότι στο εγγύς μέλλον το ναυτικό θα ανεφοδιάζεται με πλοία νέας κατηγορίας - όπως τα περιπολικά τύπου 22160 «Βασίλι Μπουκόφ».

Το σημερινό ρωσικό Ναυτικό συγκροτήθηκε τον Ιανουάριο του 1992. Σήμερα περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο, τον Στόλο του Ειρηνικού, τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, τον Στόλο της Βαλτικής, τον Στολίσκο της Κασπίας, τη Ναυτική Αεροπορία και τον Στρατό Παράκτιων Περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις