ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Τα συγκινητικά λόγια του δύτη που πέθανε προσπαθώντας να σώσει τα εγκλωβισμένα παιδιά

Ταϊλάνδη: Τα συγκινητικά λόγια του δύτη που πέθανε προσπαθώντας να σώσει τα εγκλωβισμένα παιδιά

Ταϊλάνδη | Ειδήσεις: Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αρχές της Ταϊλάνδης υπολογίζουν ότι έχουν μόλις τρεις με τέσσερις ημέρες περιθώριο να απεγκλωβίσουν την ομάδα των 12 παιδιών πριν σημειωθούν νέες ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να πλημμυρίσουν ακόμη περισσότερο το σπήλαιο, όπου τα παιδιά έχουν βρει καταφύγιο.

Αλλά οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να αυξηθούν έντονα μέσα στις επόμενες ημέρες και να εξελιχθούν σε καταρρακτώδεις μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δίνοντας στους διασώστες μόνο λίγες ημέρες για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τον 25χρονο προπονητή και τα νεαρά αγόρια. Ειδάλλως οι αρχές φοβούνται το χειρότερο, ακόμη και τον εγκλωβισμό της ομάδας έως και τον Ιανουάριο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται αποκλεισμένα στο σπήλαιο από τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Τα τελευταία λόγια του δύτη που σκοτώθηκε στο σπήλαιο

Εντωμεταξύ, αίσθηση προκαλεί το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με τα τελευταία λόγια του δύτη λίγο πριν πετάξει για να συμμετάσχει στην αποστολή διάσωσης των εγκλωβισμένων παιδιών.

Δείτε στο βίντεο που τράβηξε ο ίδιος με το κινητό του τηλέφωνο το μήνυμα που στέλνει στα παιδιά λίγο πριν ξεκινήσει την επιχείρηση διάσωσης:

Ο Σαμάρν Πουνάν, πρώην μέλος της ομάδας SEAL απεβίωσε αφού έφερε σε πέρας μια επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιαστούν τα παγιδευμένα παιδιά με οξυγόνο, διευκρίνισαν ο αντικυβερνήτης της επαρχίας κι ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

tailandi

«Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο ο ίδιος», εξήγησε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας, ο Πασακόρν Μπουνιαλάκ. «Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής» κι ένας συνάδελφός του δύτης προσπάθησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω, διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ΠΝ της Ταϊλάνδης.

Αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή για να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του θανάτου του.

19756200

Φωτός: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail