ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Μπεναλά: Έλληνας ο διαδηλωτής που χτύπησε ο νταής «κολλητός» του Μακρόν (vids+pics)

Σκάνδαλο Μπεναλά: Έλληνας ο διαδηλωτής που χτύπησε ο νταής «κολλητός» του Μακρόν (vids+pics)

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τον… νταή συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν – Ελληνικής καταγωγής ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε την Πρωτομαγιά - Έδωσε ψεύτικη ταυτότητα η οποία ανήκει σε Έλληνα μπασκετμπολίστα – Οσμή… σκανδάλου και «σκιές» γύρω από το Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος στριμώχτηκε στα «σχοινιά» από τη δράση του «κολλητού» του και μεγάλης του «αδυναμίας» Αλεξάντρ Μπεναλά - Του είχε παραχωρηθεί το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ως «ερωτική φωλιά» ο Μιτεράν!

Ο εύσωμος και… ευέξαπτος, άλλοτε, προστατευόμενος του Εμανουέλ Μακρόν, που λάμβανε έναν ιδιαίτερα «παχυλό» μισθό, ο οποίος ξεπερνούσε ακόμα και τα 10.000 ευρώ μηνιαίως, σόκαρε την κοινή γνώμη όταν «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό να δέρνει (ως αστυνομικός) με μανία έναν διαδηλωτή που κρατούν και σέρνουν στο πεζοδρόμιο άλλοι τρεις.

Ακολούθως έγινε γνωστό ότι ο «γορίλας» (όπως τον χαρακτηρίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ ) με το κράνος και την εξάρτυση, ήταν ο σύμβουλος ασφαλείας του Γάλλου προέδρου, προκαλώντας σάλο και θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα ο Μακρόν να απολύσει τον Μπεναλά, μήπως και κατευνάσει τα πνεύματα.

Μόνο που τις τελευταίες ώρες, ένα «τσουνάμι» αποκαλύψεων βλέπει το φως της δημοσιότητας για τη σχέση του Γάλλου προέδρου με τον «ψεύτικο αστυνομικό», αφού ο Μπεναλά δεν ήταν απλώς ένας σύμβουλος, αλλά «κολλητός» και «αδυναμία» του.

Όλα «μαρτυρούν» μάλιστα πως η ιστορία, η οποία λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη Γαλλία, δεν αποκλείεται να στοιχίσει στον Μακρόν, προκαλώντας ήδη τριγμούς σε πολιτικό επίπεδο, με το ήδη «τραυματισμένο» προφίλ του Γάλλου προέδρου να δέχεται ένα ακόμη ισχυρό «χτύπημα».

Δείτε τα βίντεο της οργής που άνοιξαν τον «Ασκό του Αιόλου»:

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Closer, ο άνδρας που δέχτηκε τα χτυπήματα του Μπεναλά κατάγεται από την Ελλάδα. Στα video, ο στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να τον σέρνει στο έδαφος, να τον χτυπά στο κεφάλι, να τον πατά στο στήθος και να αποχωρεί από το σημείο όταν ένας από τους διαδηλωτές που κατέγραψαν το νταηλίκι του, διαμαρτύρεται έντονα γιατί χτύπησε το κεφάλι του θύματός του στην άσφαλτο!

Ο νεαρός άνδρας δεν είναι πάντως ο μοναδικός που δέχεται την αναίτια οργή του Μπεναλά. Ο 26χρονος φαίνεται να φέρνει, κρατώντας την από το σβέρκο και μια νεαρή γυναίκα!

Όπως αποκαλύπτει εποίσης το Closer, ο άνδρας, με καταγωγή από την Ελλάδα, που έπεσε θύμα του Μπεναλά, μετά το περιστατικό κρατήθηκε τουλάχιστον για τέσσερις ώρες, πριν η εισαγγελία ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο νεαρός Έλληνας έδωσε στην αστυνομία ψεύτικη ταυτότητα που ανήκε σε Έλληνα μπασκετμπολίστα!

benalla19

Τη σκυτάλη των αποκαλύψεων παίρνει ακολούθως το Europe 1, αναφέροντας πως ο Μπεναλά είχε ζητήσει ειδική άδεια για να μπορεί να… ξυλοκοπήσει ανενόχλητος στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς!

Δυο μέρες πριν από τη διαδήλωση, ο σύμβουλος του Μακρόν είχε ζητήσει να του επιτραπεί ο ρόλος του «παρατηρητή» της επιχείρησης της αστυνομίας στην πορεία.

Πήρε εξουσιοδότηση χωρίς δεύτερη κουβέντα, αν και ο Μακρόν – σύμφωνα με τα έγκυρα γαλλικά Μέσα (όπως η εφημερίδα Liberation και η Le Parisien) - γνώριζε πολύ καλά το βίαιο χαρακτήρα του Μπεναλά, ωστόσο «έκανε τα στραβά μάτια»…

Ο 26χρονος «σύμβουλος» δεν έμεινε φυσικά μόνο παρατηρητής, αφού μαζί με τον Βενσάν Κρας, σωματοφύλακα που εργαζόταν στο κόμμα του Μακρόν «La République En Marche» και έχει επίσης συλληφθεί, «αποφορτίστηκαν» από το άγχος της καθημερινότητάς τους «ξεσπώντας» πάνω στους διαδηλωτές.

Παράλληλα, ο Μπεναλά φαίνεται πως εκμεταλλευόταν στο έπακρο την «αδυναμία» που του έδειχνε το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, καθώς σχεδόν σε κάθε φωτογραφία του Μακρόν, βρίσκεται δίπλα του! Ακόμα και όταν έκανε ποδήλατο μαζί με την Μπριζίτ στο Τουκέ, όπου είναι το σπίτι τους.

macron benalla5

Ήταν δίπλα στο προεδρικό ζεύγος, τόσο στη δεξίωση για την εθνική επέτειο της 14ης Ιουλίου, όσο και κατά την υποδοχή της εθνικής ομάδας της Γαλλίας μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ…

Εκτός βέβαια από τις διακεκριμένες θέσεις στις φωτογραφίες, ο Μπεναλά απολάμβανε και άλλα προνόμια. Είχε τοποθετηθεί σε πολυτελή κατοικία στην προκυμαία Branly του Παρισιού και συγκεκριμένα στο σπίτι που, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο Φρανσουά Μιτεράν χρησιμοποιούσε ως «ερωτική φωλιά» για την ερωμένη του, Αν Πινγκό, και την εξώγαμη κόρη του Μαζαρίν!

Απολάμβανε μισθό 10.000 ευρώ το μήνα (χωρίς τα έξοδα κίνησης), αυτοκίνητο με σοφέρ και… φάρο, αλλά και πρόσβαση σε αστυνομικό εξοπλισμό, όπως διαπίστωσε ολόκληρος ο πλανήτης.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, παρακάμπτοντας κάθε ιεραρχία, ο Μακρόν αναβάθμισε τον απλό έφεδρο Μπεναλά σε... συνταγματάρχη, σε ηλικία μόλις 26 ετών και δίχως να περάσει από τη διαδικασία των κρίσεων, όπως συμβαίνει για κάθε αξιωματικό…

Το περιοδικό «Valeurs Actuelles» αναφέρει επίσης ότι ο Γάλλος πρόεδρος σκόπευε να τον διορίσει και αντιπεριφερειάρχη, ωστόσο «κόλλησε» στην… ηλικία, καθώς βασική προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη θέση είναι η συμπλήρωση του 35ου έτους ηλικίας.

benalla14

Η Liberation από την άλλη αποκαλεί το σύμβουλο του Μακρόν «γορίλα», σε άρθρο με τίτλο: «Αλεξάντρ Μπεναλά, ο προστατευόμενος του Μεγάρου», ενώ η «Figaro» γράφει πως είναι «γνωστός και ως ο Λευκός Λύκος» των υπηρεσιών ασφαλείας του Παρισιού, αποτελώντας το φόβο και τον τρόμο των σωμάτων ασφαλείας, λόγω φυσικά της ιδιαίτερης σχέσης του με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν από τον οποίο βρισκόταν πάντα ένα βήμα… πίσω!

Λίγο πριν γίνει γαμπρός!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Αλεξάντρ Μπεναλά επρόκειτο να παντρευτεί σήμερα Σάββατο (21/07) αλλά οι εξελίξεις «σχόλασαν» το γάμο!

Ο 26χρονος προστατευόμενος του Μακρόν θα παραμένει υπό κράτηση για τουλάχιστον άλλες 24 ώρες με απόφαση της εισαγγελίας του Παρισιού, όπως και ο Βενσάν Κρας.

Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση χθες Παρασκευή, ενώ στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ανακοινώθηκε και η απόλυση του Μπεναλά.

Έρευνα στο σπίτι του

Υπό κράτηση έχουν τεθεί και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα για «απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα ασφαλείας μέσω βιντεοεπιτήρησης», αλλά και για «παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου».

Την ίδια ώρα, νωρίτερα σήμερα (21/07) έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στη Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.

Καταθέτει ο υπουργός Εσωτερικών

Μετά τις αποκαλύψεις, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ κλήθηκε να καταθέσει, το πρωί της Δευτέρας (23/07), στις 10:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδος), στη Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.
Το ανακοίνωσε η πρόεδρός της Γιαέλ Μπρον-Πιβέ (LREM-προεδρική πλειοψηφία), όπως και ότι η κατάθεση του Κολόμπ θα δημοσιοποιηθεί και θα αναμεταδοθεί.

Με πληροφορίες από Closer, Europe 1, Le Parisien, Le Monde, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών Reuters