«Λαοθάλασσα» στα εγκαίνια του πρώτου Ikea στην Ινδία – Ουρές χιλιομέτρων

Newsbomb

Το πρώτo κατάστημα στην Ινδία άνοιξε ο σουηδικός κολοσσός IKEA, την περασμένη Πέμπτη και χιλιάδες Ινδοί έσπευσαν για να κάνουν τις αγορές τους.

Το νέο κατάστημα άνοιξε στην πόλη Χαϊντεραμπάντ με πληθυσμό περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το απίστευτο μποτιλιάρισμα τόσο προς όσο και από το κατάστημα, ενώ ακόμη και στην είσοδο του επικράτησε πανδαιμόνιο. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση έφτασε τα 20 χιλιόμετρα!

«Είναι σαν να πρόκειται για μια Black Friday. Άνοιξε το πρώτο κατάστημα Ikea στην Ινδία» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν εκατοντάδες υπάλληλοι ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές μπλε και κίτρινες ενδυμασίες κρατώντας σουηδικές και ινδικές σημαίες.

Το Ikea αναμένεται να προσελκύσει περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στο νέο κατάστημα, το πρώτο από τα 25 που σκοπεύει να ανοίξει σε ολόκληρη τη χώρα των 1,25 δισεκατομμυρίων κατοίκων μέχρι το 2025.

«Υποσχόμαστε να προσφέρουμε εξαιρετική ποιότητα σε προσιτές τιμές και να προσπαθήσουμε να επεκταθούμε και να φτάσουμε σε άλλα μέρη της χώρας με πολλά καταστήματα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ikea, Τζέσπερ Μπρόντιν, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Ο Μπροντίν σημείωσε επίσης πως το IKEA έπρεπε να δώσει στο επιχειρησιακό του μοντέλο μια ινδική πινελιά για να προσπαθήσει να προσελκύσει την τεράστια μεσαία τάξη που δεν έχει συνηθίσει να συναρμολογεί μόνη της τα ίδια τα προϊόντα.

Μέσα σε αυτό το πλάνο, αντί για τα χαρακτηριστικά κεφτεδάκια της εταιρίας, που φτιάχνονται από βόειο ή χοιρινό κρέας, θα μπορεί να τα βρει κανείς φτιαγμένα από κρέας κοτόπουλου ή χορτοφαγικά, ενώ στο μενού έχει προστεθεί και το αγαπημένο τοπικό πιάτο, biryani, που πωλείται έναντι 99 ρουπιών (1,44 δολάρια)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved