ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά στο δικαστήριο ο μακελάρης της Νορβηγίας

Ξανά στο δικαστήριο ο μακελάρης της Νορβηγίας

Ανοιχτή για το κοινό θα είναι για πρώτη φορά η δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, του δράστη των επιθέσεων της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία.

Ο Μπρέιβικ θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 14 Νοεμβρίου ενώ στη δίκη θα παρευρίσκονται οι συγγενείς των 77 θυμάτων.

Η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη, καθώς τόσο η αστυνομία όσο και η υπεράσπιση είχαν ταχθεί υπέρ μίας δημόσιας ακρόασης.

Την προηγούμενη Παρασκευή εξάλλου το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε ότι η ακρόαση μπορεί να γίνει μέσω απευθείας σύνδεσης με βίντεο με την φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται ο 32χρονος Μπρέιβικ, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι δικηγόροι του Μπρέιβικ πάντως έχουν εφεσιβάλει αυτή την απόφαση, ζητώντας ο πελάτης τους να μπορέσει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει εάν η προσωρινή κράτηση του Μπρέιβικ θα παραταθεί για ακόμη 12 εβδομάδες.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση στις 22 Ιουλίου στο κέντρο του Όσλο κοντά σε κυβερνητικά κτίρια -- κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι- και ακολούθως για την επίθεση στο νησί Ουτόγια με απολογισμό 69 νεκρούς, κυρίως νεαρούς που βρίσκονταν σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.