Ξανά στο δικαστήριο ο μακελάρης της Νορβηγίας

Newsbomb

Ανοιχτή για το κοινό θα είναι για πρώτη φορά η δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, του δράστη των επιθέσεων της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία.

Ο Μπρέιβικ θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 14 Νοεμβρίου ενώ στη δίκη θα παρευρίσκονται οι συγγενείς των 77 θυμάτων.

Η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη, καθώς τόσο η αστυνομία όσο και η υπεράσπιση είχαν ταχθεί υπέρ μίας δημόσιας ακρόασης.

Την προηγούμενη Παρασκευή εξάλλου το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε ότι η ακρόαση μπορεί να γίνει μέσω απευθείας σύνδεσης με βίντεο με την φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται ο 32χρονος Μπρέιβικ, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι δικηγόροι του Μπρέιβικ πάντως έχουν εφεσιβάλει αυτή την απόφαση, ζητώντας ο πελάτης τους να μπορέσει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει εάν η προσωρινή κράτηση του Μπρέιβικ θα παραταθεί για ακόμη 12 εβδομάδες.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση στις 22 Ιουλίου στο κέντρο του Όσλο κοντά σε κυβερνητικά κτίρια -- κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι- και ακολούθως για την επίθεση στο νησί Ουτόγια με απολογισμό 69 νεκρούς, κυρίως νεαρούς που βρίσκονταν σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved