ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στον παγκόσμιο κινηματογράφο: Αγνοείται πασίγνωστη σταρ εδώ και μήνες!

Σάλος στον παγκόσμιο κινηματογράφο: Αγνοείται πασίγνωστη σταρ εδώ και μήνες!

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της διασημότερης ηθοποιού στην Κίνα, η οποία δεν έχει δώσει σημάδι ζωής από τον περασμένο Ιούνιο.

Η Φαν Μπίνγκμπινγκ είναι όχι μόνο μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς της χώρας, αλλά πασίγνωστη και στο Χόλιγουντ έχοντας ενσαρκώσει μεγάλους ρόλους σε blockbusters, όπως τους «X-Men».

Παράλληλα, το πρόσωπό της έχει εμφανιστεί σε πολλές διαφημίσεις, ενώ έχει αποτελέσει τη «μούσα» πολυτελών οίκων μόδας όπως του Cartier και του Louis Vuitton.

Το 2015 μάλιστα, το διεθνούς φήμης περιοδικό «Time» την ανέδειξε ως την «πιο διάσημη ηθοποιό της Κίνας».

Παρ΄ όλα αυτά, η 36χρονη σταρ έχει εξαφανιστεί εδώ και τρεις περίπου μήνες, μετά την επίσκεψή της σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Θιβέτ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με άρθρο του κρατικού δικτύου «Securities Daily», στις 6 Σεπτεμβρίου, η Φαν είχε «τεθεί υπό έλεγχο», ενώ «για την υπόθεσή της θα αποφανθεί η δικαιοσύνη», χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Και μπορεί κανείς να μην έχει ιδέα για το πού μπορεί να βρίσκεται, ωστόσο στην Κίνα, οι κορυφαίες προσωπικότητες είναι αναγκασμένες να διατηρούν ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ για να μην προκαλούν την κυβέρνηση…

«Αν είστε δισεκατομμυριούχος, τότε αυτό είναι κάτι που προφανώς μπορείτε να απολαύσετε ως ένα βαθμό, αλλά πρέπει να είστε πολύ, πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να μην περάσετε οποιαδήποτε κόκκινη γραμμή προκαλώντας το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», δήλωσε στο CNN ο Φέργκιους Ράιαν, αναλυτής του κυβερνοχώρου στο Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας.

Σύμφωνα μάλιστα με το CNN, η Φαν βρέθηκε στο...στόχαστρο των αρχών όταν διέρρευσαν υποτιθέμενα αντίγραφα ενός συμβολαίου της στα social media, στο τέλος του Μαΐου.

Η διάσημη ηθοποιός φέρεται να είχε δυο συμβόλαια: ένα για φορολογικούς σκοπούς που έδειχνε ότι της είχαν καταβληθεί 1,5 εκατομμύρια δολάρια κι ένα ξεχωριστό ιδιωτικό συμβόλαιο έναντι 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων…

Τα συγκεκριμένα συμβόλαια ονομάζονται «ying yang» και είναι μια… προσφιλή μορφή φοροδιαφυγής στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Το πρώτο συμβόλαιο κατατίθεται στις αρχές και φορολογείται, ενώ το δεύτερο είναι «μαύρο».

Ο άνθρωπος, δε, που «κάρφωσε» τη Φαν είναι ο γνωστός Κινέζος τηλεπαρουσιαστής Cui Yangyuan ο οποίος ζήτησε συγγνώμη τον Ιούνιο, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι θα ερευνήσουν ενδελεχώς την υπόθεση. Και μάλλον το έκαναν…

Οι συνεργάτες της Κινέζας ηθοποιού διέψευσαν πάντως οποιαδήποτε ανάμειξή της σε τέτοια συμβόλαια, λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνιση της Φαν.