ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνές φρίκης στην Τυνησία: Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε μπροστά από αστυνομικούς (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σκηνές φρίκης στην Τυνησία: Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε μπροστά από αστυνομικούς (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια γυναίκα ανατινάχθηκε στις αρχές του απογεύματος σήμερα 29 Οκτωβρίου στην κύρια οδική αρτηρία του κέντρου της Τύνιδας, κοντά σε οχήματα της αστυνομίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Προηγουμένως είχε ακουστεί μια ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Wataniya, η οποία ανέφερε στη συνέχεια ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, χαρακτήρισε την έκρηξη «τρομοκρατικής φύσης», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή ήταν η δράστρια της επίθεσης - αυτοκτονίας

Η νεαρή γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά στο κέντρο της Τύνιδας και είχε στόχο μια περίπολο της αστυνομίας, ήταν διπλωματούχος και άνεργη, ανακοίνωσε η εισαγγελία που ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Είκοσι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε αστυνομικοί και δύο έφηβοι, τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή, την πρώτη που συγκλονίζει την πρωτεύουσα της Τυνησίας από το 2015, όμως κανείς τους δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, επεσήμαναν οι αρχές.

Η ζωή έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, με εξαίρεση την ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας σε αυτή την κεντρική οδική αρτηρία, όπου βρίσκονται το υπουργείο Εσωτερικών, η πρεσβεία της Γαλλίας και ο καθεδρικός ναός της Τύνιδας.

Οι δημοτικές αρχές καθαρίζουν την περιοχή όπου η νεαρή γυναίκα ανατινάχθηκε, ενώ τουρίστες περιδιαβαίνουν τη λεωφόρο, όπου υπάρχουν πολλά καφέ.

Η βομβίστρια αυτοκτονίας, η 30χρονη Μνα Γκουέμπλα είχε δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ δεν ήταν γνωστή στις αρχές ως υποστηρίκτρια ακραίων ιδεολογιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας Σοφιέν Σλίτι. Όπως μετέδωσαν τα τυνησιακά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα δεν κατάφερε ποτέ να εργαστεί στον τομέα των σπουδών της, ενώ καμιά φορά εργαζόταν ως βοσκός για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της.

Η ανεργία πλήττει σχεδόν το ένα τρίτο των νέων διπλωματούχων στην Τυνησία, όπου η οικονομία παραμένει στάσιμη, οκτώ χρόνια μετά την επανάσταση.

Η Γκουέμπλα καταγόταν από μια αγροτική περιοχή στην επαρχία Μαχντία στην ανατολική Τυνησία, επεσήμανε ο Σλίτι, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει προς το παρόν καμία σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.

Πηγή φωτογραφιών: Tuniscope