Καλιφόρνια: Δεν έχει τέλος η τραγωδία - 79 νεκροί και 1.276 αγνοούμενοι από τις φονικές πυρκαγιές

Newsbomb

Αγωνία για τους αγνοούμενους από τις φωτιές στην Καλιφόρνια - Στο κατεστραμμένο Παραντάις ο Αμερικανός πρόεδρος - «Πνίγεται» το Σαν Φρανσίσκο από τον καπνό

ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα λείψανα πέντε ακόμα θυμάτων της πυρκαγιάς Camp Fire που μαίνεται στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνια εντόπισαν οι Αρχές. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών σε 76 στην Κομητεία Μπιούτ, δήλωσε τα ξημερώματα της Κυριακής (18/11) ο σερίφης αυτής της Κομητείας, ο Κόρι Χόνι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς Καμπ, η οποία είναι η φονικότερη στην ιστορία της Πολιτείας, αυξήθηκε σε 1.276, ή κατά 265 πρόσωπα, από την Παρασκευή. Ο Χόνι συμπλήρωσε πως 714 άνθρωποι που είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι βρέθηκαν ζωντανοί και αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των προσώπων η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη, αριθμός αυξημένος κατά 385 από την Παρασκευή.

Ο νέος απολογισμός που έδωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Πολιτεία της Καλιφόρνια σε τουλάχιστον 79, καθώς η πυρκαγιά που αποκαλείται Woolsey από τις Aρχές στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Στις πυρόπληκτες περιοχές ο Ντόναλντ Τραμπ

Με πρόσωπο σοβαρό και φορώντας καπέλο παραλλαγής που έγραφε «USA», ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε την μικρή κοινότητα του Παραντάις που καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: «Είναι πολύ θλιβερό να το βλέπεις».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Όταν ερωτήθηκε εάν αυτή του η επίσκεψη έχει αλλάξει την θέση του για την κλιματική αλλαγή, είπε: «Οχι, όχι, η άποψή μου είναι παγιωμένη. Θέλω ένα σούπερ κλίμα και θα το έχουμε».

Εν τω μεταξύ ο καπνός από την Camp Fire «πνίγει» πολλές περιοχές της Καλιφόρνια.

Στο Σαν Φρανσίσκο οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να προστατεύονται από τον τοξικό αέρα.

Σύμφωνα με την San Francisco Chronicle, η ποιότητα του αέρα στην πόλη στις 16 Νοεμβρίου ήταν η χειρότερη που καταγράφηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δείτε εικόνα από το Σαν Φρανσίσκο στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ενισχύεται σήμερα η κακοκαιρία - Πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει

Γερμανός άφησε «παγωτό» τον Τσίπρα: «Ήρθατε εδώ για να δείτε κάτι πιο γ@μ...νο από την Ελλάδα;»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved