Τέλος οι γούνες στο δυτικό Χόλιγουντ

Τέλος οι γούνες στο δυτικό Χόλιγουντ

Το δυτικό Χόλιγουντ, μια πόλη 37.000 κατοίκων που ανήκει στο Λος Άντζελες, απαγόρευσε και επισήμως την πώληση γούνας και έγινε μία από τις πρώτες πόλεις των ΗΠΑ, ενδεχομένως και του κόσμου, που πήρε τέτοια απόφαση.


Το δημοτικό συμβούλιο, με ψήφους 3 υπέρ έναντι 1 και μίας αποχής, αποφάσισε την απαγόρευση της γούνας εντός των συνόρων της πόλης, αργά το βράδυ της Δευτέρας και αναμένεται να θέσει σε ισχύ την απόφαση του από το Σεπτέμβριο του 2013.

Το δυτικό Χόλιγουντ, είναι πρωτοπόρος σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων. Τον περασμένο χρόνο αποφάσισε την απαγόρευση πώλησης σκύλων και γατών που προέρχονται από μαζική αναπαραγωγή, ενώ υποχρέωσε τα καταστήματα πώλησης κατοικίδιων να πωλούν μόνο ζώα που έχουν βρεθεί σε σχετικά σωματεία - ιδρύματα εγκαταλειμμένα.

Η ζωοφιλική συνείδηση του δυτικού Χόλυγουντ αναδείχθηκε χαρακτηριστικά από το 2002, όταν αποφασίστηκε να αλλάξουν όροι που αφορούν στα ζώα και συγκεκριμένα το «κατοικίδιο ζώο» μετατράπηκε σε «σύντροφο», ενώ η έκφραση «ιδιοκτήτης κατοικίδιου» μετατράπηκε σε «κηδεμόνας κατοικίδιου».