ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός: Έντομο εισβάλλει σε σπίτια και καταστρέφει καλλιέργειες (vid)

Συναγερμός: Έντομο εισβάλλει σε σπίτια και καταστρέφει καλλιέργειες (vid)
Περισσότερα από 2.000 εκτάρια γεωργικών εκτάσεων έχουν καταστραφεί
PIXABAY

Η χειρότερη επιδρομή τα τελευταία εξήντα χρόνια

Eκατομμύρια ακρίδες έχουν κατακλύσει τη Σαρδηνία στη χειρότερη επιδρομή εντόμων που έχει σημειωθεί τα τελευταία εξήντα χρόνια στην περιοχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μεγάλα σμήνη εισβάλλουν σε σπίτια και καταστρέφουν καλλιέργειες. Περισσότερα από 2.000 εκτάρια γεωργικών εκτάσεων έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σύμφωνα με το BBC, η εισβολή των ακρίδων συνδέεται με την πρόσφατη απότομη άνοδο των θερμοκρασιών μετά από μήνες ψυχρότερων καιρικών συνθηκών στο νησί.

«Υπάρχουν εκατομμύρια στην ύπαιθρο. Αρχικά εμφανίζονται σε ακαλλιέργητη γη, αλλά στη συνέχεια πηγαίνουν στην καλλιεργούμενη για φαγητό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Ιταλών αγροτών Coldiretti, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά για να διορθωθεί η κατάσταση.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ανέφερε πως τουλάχιστον δώδεκα αγροκτήματα έχουν πληγεί, ενώ άλλα τόσα βοσκοτόπια έχουν ερημώσει.

Σημειώνεται πως οι ακρίδες εμφανίζονται κυρίως στο μεσογειακό νησί τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.