ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί στις φλόγες (pics&vid)

Newsbomb

Δύο μεγάλες πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη δασική πυρκαγιά που μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στους πρόποδες λόφων της κομητείας Σάστα, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι χθες (28/09).

Παράλληλα, μια άλλη φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και απειλεί αμπελώνες των κομητειών Νάπα και Σονόμα, που είναι γνωστές για τα κρασιά που παράγουν.

Οι τρεις θάνατοι από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή κοντά στην πόλη Ρέντινγκη και την οποία η πυροσβεστική βάπτισε Ζογκ, ανακοινώθηκαν από τον σερίφη της κομητείας και την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire).

Δείτε εικόνες από τη φονική πυρκαγιά στη gallery που ακολουθεί:

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία για τα θύματα ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους.

Με τους τρεις αυτούς νέους θανάτους, τα θύματα των πυρκαγιών που σαρώνουν την Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου, έχουν φτάσει τα 29.

Η πυρκαγιά Ζογκ, που έχει μετατρέψει σε αποκαΐδια περίπου 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαμνωδών και δασικών εκτάσεων, συνέπεσε με το ξέσπασμα μίας ακόμα φωτιάς, της αποκαλούμενης Γκλας, περίπου 320 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην «καρδιά» των αμπελώνων της Καλιφόρνιας.

Η πυρκαγιά Γκλας έχει απανθρακώσει σχεδόν 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχών με βλάστηση στις κομητείες Νάπα και Σονόμα από το πρωί του Σαββάτου. Σπίτια κάηκαν, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή ενώ απειλούνται και αμπελώνες.

Και οι δύο πυρκαγιές παρέμεναν ανεξέλεγκτες το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα). Τα αίτιά τους ερευνώνται.

Οι φετινές πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ, χαρακτηρίζονται ιστορικές λόγω των καταστροφών που έχουν προκαλέσει.

Έχουν απανθρακώσει 15 εκατομμύρια στρέμματα από τον Ιανουάριο, έκταση άνευ προηγουμένου, ενώ έχουν καταστρέψει πάνω από 7.000 σπίτια και άλλες δομές. Οι φλόγες ενισχύονται από τους καύσωνες, τους ισχυρούς ανέμους και τα ακραία φαινόμενα, τα οποία οι επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Κοντά στο lockdown η Αττική: Τα πέντε μέτρα αν αυξηθούν τα κρούσματα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved