ΚΟΣΜΟΣ

Περού: Σάλος μετά από καταγγελίες για ενέσεις εμβολίων κορονοϊού με άδειες σύριγγες

Newsbomb

Έρευνα διεξάγουν οι αρχές στο Περού μετά τις καταγγελίες για ενέσεις εμβολίων κορονοϊού με άδειες σύριγγες

Σάλος έχει προκληθεί στο Περού μετά από καταγγελίες για ενέσεις εμβολίων κορονοϊού με άδειες σύριγγες που «δείχνουν» το ενδεχόμενο «μαύρης αγοράς» εμβολίων.

Σε βίντεο, μάλιστα, που συνοδεύουν τις καταγγελίες φαίνονται μέλη του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας να κάνουν ενέσεις με άδειες σύριγγες.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του Περού εξήγησε πως ερευνά τρεις περιπτώσεις στις οποίες καταγγέλθηκε ότι «οι σύριγγες για τον εμβολιασμό δεν περιείχαν τις δόσεις (των εμβολίων) εναντίον της COVID-19», ώστε να εξακριβώσει «εάν υπάρχουν ευθύνες του προσωπικού υγείας» ή «εάν επρόκειτο για τυχαία συμβάντα».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πρόσωπο που συνόδευε μοναχή στο ραντεβού για τον εμβολιασμό της στη Λίμα, που μαγνητοσκοπούσε, παρατήρησε ότι η σύριγγα ήταν άδεια. Διαμαρτυρήθηκε και κατόπιν το μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού προχώρησε όντως στη φόρτωση της δόσης του εμβολίου στη σύριγγα.

Στιγμιότυπα του περιστατικού αυτού κυκλοφόρησαν στα social media, πυροδοτώντας παρόμοιες καταγγελίες.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα παρακολούθησης και ελέγχου θα ενισχυθούν, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να επαγρυπνούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών – Συγκροτήθηκε ομάδα 20 αστυνομικών

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved