Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Banksy: Βίντεο με τα γκράφιτι στην κατεστραμμένη Ουκρανία

Newsbomb

Βίντεο από την Ουκρανία ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram ο κορυφαίος καλλιτέχνης – ζωγράφος γκράφιτι, ο Banksy

Ο Banksy, όπως έχει γίνει γνωστό, βρέθηκε στην Ουκρανία, στις βομβαρδισμένες και κατεστραμμένες περιοχές, και ζωγράφισε στους διαλυμμένους τοίχους πόλεων, προσπαθώντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Στο βίντεο που ανήρτησε δείχνει τη στιγμή που πιθανότατα περνά τα σύνορα αλλά τα πανέμορφα γκράφιτι στα συντρίμμια.

Υπενθυμίζεται ότι καλλιτέχνης εμμέσως επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δικό του έργο, όταν την Παρασκευή ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες του γκράφιτι σε ένα κατεστραμμένο σπίτι, με τη λεζάντα «Μποροντιάνκα, Ουκρανία».

Η Μποροντιάνκα είναι προάστιο του Κιέβου που βομβαρδίστηκε ανηλεώς στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Το γκράφιτι απεικονίζει ένα κορίτσι που επιχειρεί κατακόρυφο, σε έναν τοίχο που στέκει ακόμη όρθιος στο βομβαρδισμένο σπίτι.

Καθώς η ταυτότητα του Μπάνκσι παραμένει άγνωστη, η δημοσίευση εικόνων γκράφιτι στον λογαριασμό του Μπάνκσι στο Instagram εκλαμβάνεται ως επιβεβαίωση του μυστηριώδους καλλιτέχνη για την πατρότητα του έργου.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει στο παρελθόν σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης.