ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρόεδρος της Βουλής για να σηκώσει το ξίφος της στέψης έκανε πους απς

Newsbomb

Βασιλιάς Κάρολος: H Penny Mordaunt είναι η πρώτη γυναίκα που κράτησε και μετέφερε το Sword of State σε στέψη

Η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Penny Mordaunt, στη στέψη του βασιλιά Καρόλου το Σάββατο (06/05), είχε μια δύσκολη αποστολή καθώς ήταν εκείνη που βάσει του τελετουργικού έπρεπε να παραδώσει στον Βρετανό μονάρχη το βαρύ Ξίφος του Κράτους «Sword of State».

Η Βρετανίδα πολιτικός και μέλος των Τόρις χρειάστηκε να προπονηθεί κάνοντας διάφορες ασκήσεις, αλλά και πους απς, για να μπορέσει να δυναμώσει και να κατορθώσει να κουβαλήσει άνετα το ξίφος στην τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Την αποκάλυψη για τις προπονήσεις της Penny Mordaunt, έκανε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Matt Chorley, ο οποίος έγραψε στο Twitter για την προσπάθεια που έκανε η πολιτικός να κουβαλήσει το βαρύ σπαθί και να μην… κλατάρει.

«Η Penny Mordaunt μου είπε ότι έκανε πους απς για να προετοιμαστεί για να κουβαλήσει το ξίφος», ανέφερε ο δημοσιογράφος στο ποστ που έκανε.

Ξίφος του Κράτους «Sword of State»: Το βάρος του είναι 3,5 κιλά

Το Ξίφος του Κράτους ζυγίζει περίπου 3,5 κιλά, φτάνει το 1 μέτρο και 21 εκατοστά σε μήκος και η Penny Mordaunt έπρεπε να το κουβαλήσει κρατώντας το από τη λαβή του με την κόψη να είναι ψηλά μέσα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στην τελετή στέψης και να το παραδώσει στον βασιλιά Κάρολο.

Το σπαθί έχει δίκοπη ατσάλινη λεπίδα με χαραγμένη διακόσμηση. Η λαβή του είναι ασημένια και έχει σχήμα σταυρού, ενώ οι λαβές είναι σε σχήμα λιονταριού και μονόκερου, με ένα fleur-de-lis στο μπροστινό μέρος του μπλοκ των λαβών και ένα τριαντάφυλλο στο πίσω μέρος.

Το ξύλινο θηκάρι είναι καλυμμένο με βελούδο και έχει ασημένια επιχρυσωμένα εμβλήματα που περιλαμβάνουν ένα τριαντάφυλλο, γαϊδουράγκαθο, άρπα, βασιλικά λιοντάρια και το οικόσημο του Γουλιέλμου Γ’.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακοί αεροπορικοί σχηματισμοί προς τιμήν του νέου βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας (pics)

Πρίγκιπας Χάρι: Άφαντος μετά τη στέψη - Φήμες θέλουν να αναχώρησε αμέσως για Καλιφόρνια

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τα συγχαρητήριά μου στον βασιλιά Κάρολο Γ' και στη βασίλισσα Καμίλα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved