Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Mωρά πιγκουίνοι βουτάνε σε γκρεμό 15 μέτρων για το παρθενικό τους κολύμπι -

Newsbomb

Μωρά πιγκουίνοι βουτάνε με θάρρος σε γκρεμό 15 μέτρων για πρώτη φορά κολύμπι, δείχνει πλάνα που δεν έχετε ξαναδεί

Δεκάδες μωρά πιγκουίνοι έπεσαν με θάρρος από έναν τεράστιο βράχο 15 μέτρων για να κολυμπήσουν για πρώτη φορά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, δείχνουν απίστευτα νέα πλάνα. Ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας του National Geographic, Μπέρτι Γκρέγκορι, πέρασε ένα δίμηνο στο κρύο, παρακολουθώντας ένα κοπάδι 10.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων στη χερσόνησο της Ανταρκτικής, όπου απαθανάτισε τη συμπεριφορά νεοσσών που δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά αντιληπτοί στην κάμερα, είπε στο «Good Morning America».

«Λέγεται πέταγμα, όταν κάνουν το πρώτο τους μπάνιο», είπε. «Κανονικά πηδούν από τον πάγο της θάλασσας, που έχει ύψος 30 έως 60 εκατοστά. Παρατηρούσαμε ότι αυτες οι νέες ομάδες με τους νεοσσούς περνούσαν από διαφορετικό μέρος.

Έτσι εκτόξευσα το drone, το πέταξα εκεί για να δω τι συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι στοιβάζονταν στην άκρη ενός τεράστιου βράχου πάγου 15 μέτρων», συνέχισε. «Ένας ένας άρχισαν να πηδούν από αυτόν τον πανύψηλο βράχο για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό».

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον Nat Geo δείχνει μια μεγάλη ουρά από εκατοντάδες μωρά πιγκουίνους να κολυμπούν προς την άκρη του τρομακτικού γκρεμού. Φθάνουν διστακτικά μέχρι την άκρη όταν ένος γενναίος νεοσσός πηδάει ξαφνικά και, αφού χτυπά τα αβοήθητα φτερά του στο δρόμο προς τα κάτω, προσγειώνεται στο νερό με ένα παφλασμό. Το κλιπ δείχνει τον πιγκουίνο δευτερόλεπτα αργότερα να κολυμπά με ασφάλεια.

Έχοντας πάρει θάρρος, λίγοι ακόμη νεοσσοί κάνουν το άλμα. Έπειτα, μερικοί ακόμη πριν δεκάδες πουλιά πέσουν στη θάλασσα για πρώτη φορά. «Έπεσαν και υπήρχαν μεγάλα κομμάτια πάγου που επέπλεαν στο νερό από κάτω τους, έτσι είναι σαν να πέφτουν πάνω σε ένα κομμάτι σκυροδέματος», είπε ο Γκρέγκορι. «Αλλά, προς έκπληξή μου, δεν επέζησαν απλώς, αλλά έβγαιναν και έλεγαν «μπορώ να κολυμπήσω!» Αυτή είναι η πρώτη τους βουτιά, η πρώτη κολύμβηση της ζωής τους».

Το αξιοσημείωτο πλάνα του Γκρέγκορι, που είναι η πρώτη φορά που δείχνει νεοσσούς πιγκουίνους να πηδούν από τον βράχο, θα παρουσιαστεί στη σειρά του Nat Geo το 2025 του βραβευμένου με Emmy franchise «Secrets of», με τίτλο «Secrets of the Penguins», που κάνει πρεμιέρα την Ημέρα της Γης το 2025.