Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ο Ερντογάν έβαλε… χέρι σε καπνιστή!

Newsbomb

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υποσχέθηκε ότι θα είναι ένας δραστήριος πρόεδρος, υπερέβη ωστόσο τις προσδοκίες ακόμα και των θερμότερων υποστηρικτών του, καθώς απηύθυνε υποδείξεις σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης για την τήρηση του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους!

Το σκηνικό, που καταγράφηκε μάλιστα σε video, εκτυλίχθηκε στη συνοικία Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα από μια ομιλία του, ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος περπατούσε στους δρόμους της συνοικίας όταν παρατήρησε έναν άνδρα που κάπνιζε στο σκεπαστό μπαλκόνι μιας καφετέριας, παραβιάζοντας κατάφωρα ένα νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Ο πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης σταμάτησε αμέσως και έδειξε με το δάκτυλο τον παραβάτη: «Υπάρχουν κυρώσεις για αυτήν την παράβαση. Πού είναι η αστυνομία;» δήλωσε απευθυνόμενος στην ομάδα ανθρώπων που τον ακολουθούσε.
«Το ξέρω» του απάντησε, μάλλον απερίσκεπτα, ο δήμαρχος του διαμερίσματος, Τεφίκ Γκιουκσού. «Το ξέρεις, αλλά δεν έχει το δικαίωμα» ανταπάντησε ο Ερντογάν, εμφανώς νευριασμένος, προσθέτοντας:

«Συμπεριφέρεται ηθελημένα με αγενή τρόπο. Ο αναιδής αυτός άνδρας κάθεται εκεί και συνεχίζει να καπνίζει παρότι ο ίδιος ο πρόεδρος τού είπε να μην το κάνει».

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς μάταια προσπάθησε να ηρεμήσει τον πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι ο παραβάτης θα μπορούσε να υποσχεθεί να μην υποτροπιάσει.
Όμως ο Ερντογάν δεν ικανοποιήθηκε: έδωσε εντολή στους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας να του επιβάλουν πρόστιμο επιτόπου. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης ο καπνιστής αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 90 τουρκικών λιρών (λίγα περισσότερα από 30 ευρώ)…