ΚΟΣΜΟΣ

McAfee: «Παραβίασε» στον... αέρα κινητό παρουσιαστή (Video)

Newsbomb

Εντυπωσιακή επίδειξη hacking από τον McAfee στο τηλέφωνο παρουσιαστή του FoxNews, για να δείξει πόσο εύκολο είναι να βρει πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνίας του καναλιού κατά το πρότυπο της κυβερνοεπίθεσης στη SONY

Μια κλήση από το voice mail στο τηλέφωνο του παρουσιαστή του Foxnews, Stuart Varney, την οποία έκανε στην πραγματικότητα ο John McΑfee και όχι κάποιο διοικητικό στέλεχος του καναλιού, αποσκοπούσε με τη μέθοδο «caller ID spoofing» να υποκλέψει τους κωδικούς εισόδου στο σύστημα επικοινωνίας της εταιρείας.

Καταρχήν ο McΑfee απέκτησε πρόσβαση στις επαφές του δημοσιογράφου και με voice mail επεχείρησε να τον πείσει ότι ήταν κάποιο σπουδαίο πρόσωπο που τον καλούσε.

Ανέφερε ότι θα μπορούσε να πει στον δημοσιογράφο ότι ήταν πράκτορας του FBI (κάπου είχε εντοπίσει το αληθινό όνομα ενός πράκτορα) και θα ζητούσε τους κωδικούς διότι το πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας δέχθηκε επίθεση. Την ίδια τακτική θα ακολουθούσε και με άλλους δημοσιογράφους και στελέχη του FOX προκειμένου να αυξήσει τι πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματός του.

Όπως αποκάλυψε ο γκουρού των antivirus και ιδρυτής της McAfee Antivirus, αυτή ήταν και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από hackers στην επίθεση που δέχθηκε η Sony. Ειδικότερα οι Guardians of Peace, τον περασμένο μήνα μπήκαν στο δίκτυο της Sony για να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved