Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί πυροβολούν θανάσιμα ισλαμιστή που σχεδίαζε επιθέσεις στη Βοστώνη (video)

Newsbomb

Στη δημοσιότητα, ένα βίντεο που απαθανατίζει το θάνατο ενός φερόμενου ως ισλαμιστή, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, προκειμένου να καταρρίψουν τις «φήμες» που κυκλοφορούσαν ευρέως, έδωσαν οι αμερικανικές Αρχές.

Ο Ντάνιελ Κόνλεϊ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Σάφολκ που έχει αναλάβει την έρευνα για το θάνατο του Ουσάμα Ραχίμ, εξήγησε ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο γίνεται ώστε «να μπει ένα τέλος στις φήμες και στις λανθασμένες πληροφορίες», προσθέτοντας ότι το βίντεο αυτό είναι «ένα στοιχείο μεταξύ άλλων».

Η οικογένεια του Ραχίμ, ενός ιδιωτικού φρουρού, ο οποίος φέρεται ότι σχεδίαζε να αποκεφαλίσει αστυνομικούς στο όνομα του «τζιχάντ», είχε ανακοινώσει αρχικά ότι ο 26χρονος πυροβολήθηκε στην πλάτη. Οι συγγενείς του ωστόσο είδαν το βίντεο την περασμένη εβδομάδα, πριν από την κηδεία…

Οι εικόνες, που δεν είναι ιδιαίτερα καθαρές, τραβήχτηκαν στις 2 Ιουνίου από την κάμερα ασφαλείας ενός εστιατορίου που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο, όπου έγινε η αντιπαράθεση του Ραχίμ με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός πυροβολήθηκε αφού αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των αστυνομικούς που τον κάλεσαν κατ' επανάληψη να πετάξει το στιλέτο που κρατούσε. Οι ομιλίες πάντως δεν ακούγονται στο βίντεο, ενώ το μαχαίρι δεν διακρίνεται καθαρά.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι οι αστυνομικοί αντέδρασαν σωστά», σχολίασε ο αστυνομικός διευθυντής της Βοστόνης Ουίλιαμ Έβανς.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Ουσάμα Ραχίμ είχε αγοράσει μέσω ίντερνετ τρία μαχαίρια στρατιωτικού τύπου και ένα ακονιστήρι με στόχο να επιτεθεί στους «άνδρες με τα μπλε».

rahim knife

Την περασμένη εβδομάδα, συνελήφθη μάλιστα στη Βοστόνη ένας 25χρονος, ο Ντέιβιντ Ράιτ, ο οποίος φέρεται ότι ήταν συνεργός του και κατηγορείται για συνωμοσία, με στόχο την παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας.

Αφού παρέλαβε ταχυδρομικά τα τρία μαχαίρια, ο Ραχίμ φέρεται, μαζί με τον Ράιτ και ένα τρίτο πρόσωπο, να σχεδίασε τις επιθέσεις του, το Σαββατοκύριακο, λίγο πριν από το θάνατό του. Ο Ράιτ υποστηρίζει μάλιστα ότι η πρώτη ιδέα ήταν να αποκεφαλίσουν έναν άγνωστο σε μια άλλη Πολιτεία…

Το πρωί ωστόσο της περασμένης Τρίτης, ο Ραχίμ τού τηλεφώνησε και του είπε ότι άλλαξε γνώμη, αποφασίζοντας να εξαπολύσει τυχαία επιθέσεις στους «άνδρες με τα μπλε» στη Βοστόνη την ίδια ημέρα ή την επομένη. Δύο ώρες αργότερα, έπεφτε νεκρός…