Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο – σοκ: Κακοποίηση ηλικιωμένων σε βρετανικό οίκο ευγηρίας

Newsbomb

Σοκαρισμένη είναι η βρετανική κοινή γνώμη από την υπόθεση κακοποίησης ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας του Μπέρμιγχαμ που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Rachel McDonald, υποψιασμένη από την απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της μητέρας της, αποφάσισε να τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο δωμάτιό της, «ξεσκεπάζοντας» τη σοκαριστική μεταχείριση των ηλικιωμένων τροφίμων.

Σύμφωνα με την 37χρονη από το Καστλ Βέιλ η μητέρα της, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Κόρσακοφ (νευρολογική διαταραχή, προάγγελο της άνοιας), τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ φοβισμένη, ενώ συμπεριφερόταν σαν μικρό παιδί όταν έκανε κάποια ζημιά κατά λάθος.

Το υλικό της κρυφής κάμερας αποκάλυψε τελικά την ανατριχιαστική αιτία που κρυβόταν πίσω από την αλλαγή συμπεριφοράς της 68χρονης. Η άτυχη γυναίκα έπεφτε καθημερινά θύμα εκφοβισμού, αλλά και εξευτελισμού από δύο υπάλληλους του οίκου ευγηρίας.

Συγκεκριμένα, ένας 25χρονος την προστάζει να σηκωθεί από το κρεβάτι, τραβώντας τα σκεπάσματα με βίαιες χειρονομίες και απειλώντας την αν δεν… συμμορφωθεί.

Την ίδια άκαρδη μεταχείριση επιφυλάσσει στην ηλικιωμένη και μία άλλη υπάλληλος του κέντρου φιλοξενίας ηλικιωμένων, η οποία την αποκαλεί «αλήτισσα» και «καθυστερημένη».

Μετά τη δημοσιοποίηση του σοκαριστικού βίντεο, οι δύο υπάλληλοι (τουλάχιστον) απολύθηκαν, ενώ αντιμετωπίζουν πλέον και ποινικές κυρώσεις.