Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερα κατέγραψε για πρώτη φορά απίστευτα σπάνια φάλαινα (video)

Newsbomb

Το σπανιότερο είδος φάλαινας - και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία - απαθανάτισε με το φωτογραφικό της φακό, μια ομάδα θαλάσσιων βιολόγων ανοικτά της Μαδαγασκάρης.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, μέχρι… προχθές, όχι μόνο δεν υπήρχε κάποια επιβεβαιωμένη μαρτυρία για την ύπαρξη του επιβλητικού θηλαστικού, αλλά οι φάλαινες Omura πιστεύεται ότι είχαν εξαφανιστεί.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας «New England Aquarium and Woods Hole Oceanographic Institution» - που βρίσκεται στην περιοχή ειδικά για… χάρη τους - Salvatore Cerchio, εξήγησε πως οι επιστήμονες γνώριζαν ελάχιστα για τις συγκεκριμένες φάλαινες (αναγνωρίστηκαν ως είδος μόλις το 2003), ενώ αυτά ήταν βασισμένα κυρίως στα δείγματα των Omura τα οποία είχαν ξεβραστεί στις ακτές της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι Omura είναι ένα είδος μπλε φάλαινας, με κυριότερο χαρακτηριστικό τους τον ιδιόμορφο χρωματισμό του ρύγχους τους. Υπολείπεται πάντως σε… μέγεθος από τα άλλα είδη φαλαινών, αν και μπορεί να φθάσει τα 12 μέτρα μήκος.