Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Παναγία των Παρισίων: Αποκαρδιωτικές εικόνες - Drone αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής

Newsbomb

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε drone το οποίο πέταξε πάνω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο θόλος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, με ένα μέρος του να έχει καταρρεύσει.

«Ματωμένη» και ασταθής, αλλά ζει, λένε οι Γάλλοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες τραγουδούσαν το «Ave Maria» για τη σωτηρία του καθεδρικού ναού.

Η Notre Dame, που στέκει αγέρωχη εδώ και σχεδόν 850 χρόνια, κινδύνευσε αλλά σώθηκε χάρη στις απεγνωσμένες προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίοι ρίσκαραν τις ζωές τους σε θερμοκρασίες που έφταναν τους 800 βαθμούς Κελσίου.

Βραχυκύκλωμα σε ανελκυστήρες προκάλεσε τη φωτιά;

Περισσότεροι από 50 ερευνητές έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την υπόθεση προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ των γεγονότων και πώς ακριβώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα ή βραχυκύκλωμα εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές.

Την Τρίτη (16/04) αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό ή τρομοκρατική επίθεση και ο εισαγγελέας του Παρισιού παραδέχθηκε ότι ερευνάται ως ατύχημα.

«Θα μπορούσε να έχει γίνει ένα βραχυκύκλωμα», είπε στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien πηγή κοντά τις έρευνες.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο το βραχυκύκλωμα να προήλθε από τα ανυψωτικά μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί για τις εργασίες συντήρησης του μνημείου.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το drone.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 18.000 ευρώ - Δες ΕΔΩ αν δικαιούσαι τα χρήματα

Καιρός τώρα: Με ηλιοφάνεια ξεκινάει η Τετάρτη - Επιδείνωση με καταιγίδες μέσα στην ημέρα (pics)