ΚΥΠΡΟΣ

Μητροπολίτης Ταμασού: Μας προβληματίζει η προφυλάκιση Εφραίμ

Μητροπολίτης Ταμασού: Μας προβληματίζει η προφυλάκιση Εφραίμ

Έκκληση στους πολίτες «να παραμείνουν στερεωμένοι στην πίστη μας», απηύθυνε ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, εκφράζοντας τη θλίψη του για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

Ο μητροπολίτης και καλεί τους πιστούς «να μην σκανδαλίζονται και να προσεύχονται ώστε σύντομα να διαλάμψει η αλήθεια και να επικρατήσει η δικαιοσύνη».

«Πρόθεσή μας δεν είναι να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης, αλλά αναντίλεκτα μας προβληματίζει ο χρόνος και η υποτιθέμενη (αχρείαστη) αναγκαιότητα προφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ, παραμονές των Μεγάλων Εορτών των Χριστουγέννων κατά τις οποίες πρέπει να επικρατεί η αγάπη και η συγκατάβαση μεταξύ των ανθρώπων», αναφέρει ο μητροπολίτης Ταμασού και προσθέτει ότι «η υπόθεση Βατοπεδίου χρονίζει, γι αυτό και προκαλεί υποψίες και πολλά ερωτηματικά για τα πραγματικά αίτια που την προκάλεσαν».

Επίσης, ο μητροπολίτης Ταμασού εκφράζει την συμπαράσταση του «στη δεινά δοκιμαζόμενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία αποτελείται από συμπατριώτες μας που είναι πραγματικά αγνοί Ορθόδοξοι αγωνιστές Μοναχοί».