ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών ο Κασουλίδης (vid)

Κύπρος: Ανέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών ο Κασουλίδης (vid)
O κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που τον ανακαλεί από την εφεδρεία στην ενεργό μάχη
ALPHA CYPRUS

Στον διορισμό του Ιωάννη Κασουλίδη ξανά στο Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό μέγαρο στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Αναστασιάδης αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την προσφορά του, εξήρε το έργο του Ιωάννη Κασουλίδη ο οποίος υπηρέτησε το ίδιο Υπουργείο με επιτυχία στο παρελθόν και εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα το πράξει ξανά με επιτυχία.

"Αξίζει να σημειώσω την τεράστια συμβολή του στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη συμβολή του στη δημιουργία των τριμερών συνεργασιών, την ουσιαστική ενίσχυση των σχέσεών μας με τις χώρες της περιοχής, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την απόφαση που έλαβε για τη διαμόρφωση της πρώτης Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας. Είναι για αυτούς τους λόγους που θέλω θερμά να ευχαριστήσω τον κ. Κασουλίδη, γιατί παρά την απόφαση του να απέχει από πολιτειακά αξιώματα, αποδέχθηκε ενόψει των δύσκολων συνθηκών που βιώνει η πατρίδα μας, να αναλάβει και πάλι τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών", είπε χαρακτηριστικά.

"Την ίδια στιγμή, με λύπη αποχωρίζομαι σήμερα τις υπηρεσίες ενός εκ των στενότερων συνεργατών μου, τον οποίο θέλω θερμά να ευχαριστήσω για τη στενή συνεργασία που τα τελευταία χρόνια αναπτύξαμε, ως επίσης για την αφοσίωση και αποτελεσματικότητα που επέδειξε από τις διάφορες θέσεις που του εμπιστεύτηκα, είτε ως Διευθυντής του Διπλωματικού μου Γραφείου είτε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ως Υπουργός Εξωτερικών", επισήμανε.

Από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που τον ανακαλεί από την εφεδρεία στην ενεργό μάχη, λέγοντας ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει ωστόσο αναμένεται να δοθεί περισσότερη έμφαση σε κάποια μέτωπα.

Ένα από αυτά είπε είναι οι διαπιστευμένοι στην Κύπρο διπλωμάτες όπως επίσης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self-test: Διευκρινίσεις για τους μαθητές που ήταν αρνητικοί τη Δευτέρα και θετικοί την Τρίτη

Θα μαζέψει κάποιος επιτέλους τον Άρη Πορτοσάλτε;

Survivor spoiler: Μεγάλη έκπληξη με την αποχώρηση της Τετάρτης και τη νίκη στο αγώνισμα επικοινωνίας

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)