ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Καταγγελίες στο ΑΚΕΛ - Κύκλωμα Θεσσαλονίκης που βιάζει κοπέλες δρα και στο νησί

Κύπρος: Καταγγελίες στο ΑΚΕΛ - Κύκλωμα Θεσσαλονίκης που βιάζει κοπέλες δρα και στο νησί
"Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Αφορούν σε εγκληματικές ενέργειες. Ο βιασμός είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα" αναφέρει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης

Επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη απέστειλε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν στην Ελλάδα για κύκλωμα που ναρκώνει και να βιάζει νεαρές κοπέλες, και το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες, δρα και στην Κύπρο.

Στην επιστολή του προς τον ΓΕ ο κος Χριστοφίδης αναφέρει πως «τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα καταγγελίες για ένα φερόμενο σοβαρό έγκλημα το οποίο όπως έχει καταγγελθεί διαπράττεται, από κύκλωμα το οποίο δρα και λειτουργεί παράνομα και εγκληματικά, στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στις καταγγελίες για νάρκωση και βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη».

«Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, παρόμοιο κύκλωμα το οποίο ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες δρα και στην Κύπρο. Επικαλούμαι την αξιοπιστία των καταγγελιών λαμβάνοντας υπόψη τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κυρίου Γκιώνη στην δημοσιοποίηση της υπόθεσης της 24χρονης στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Αφορούν σε εγκληματικές ενέργειες. Ο βιασμός είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Πόσο μάλλον όταν γίνεται κατά οργανωμένο τρόπο από οργανωμένα κυκλώματα», σημειώνει.

Τέλος καλεί τον κος Σαββίδη να εξετάσει αυτεπάγγελτα τις καταγγελίες.

«Καλείστε όπως μεριμνήσετε να εξεταστούν αυτεπάγγελτα οι εν λόγω καταγγελίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος βιασμών στην Κύπρο αποτελούμενο μάλιστα από επιφανείς παράγοντες», αναφέρει στην επιστολή ο κος Χριστοφίδης.

Υπενθυμίζεται πως, η όλη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά από διάφορες αναρτήσεις ακτιβιστών οι οποίοι μέσω social media κατάγγελλαν συγκεκριμένα άτομα ότι νάρκωσαν και βίασαν 24χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, που αποκάλυψε την υπόθεση, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά λόγω του φόβου.

«Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλίες όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό".

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Μονογυιού: «Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση»

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)