ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αρχίζει η καταβολή της εφάπαξ στήριξης σε ευάλωτους

Κύπρος: Αρχίζει η καταβολή της εφάπαξ στήριξης σε ευάλωτους
Η εντολή για τα εμβάσματα θα δοθεί αύριο Πέμπτη (23/6)
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Εφάπαξ χορηγία για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού θα καταβληθεί μέχρι τις 24 Ιουνίου 2022 - Ποιοι είναι δικαιούχοι

Την καταβολή της εφάπαξ στήριξης προς ευάλωτα νοικοκυριά που αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων και της ακρίβειας στο τέλος Μαΐου γνωστοποίησε χθες το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ανακοινώνοντας πως αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ», η εντολή για τα εμβάσματα θα δοθεί αύριο Πέμπτη και δεν αποκλείεται η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων να φανεί από την ίδια μέρα.

Σημειώνεται ότι για την στήριξη δεν απαιτείται η συμπλήρωση οποιασδήποτε αίτησης και πως αυτή θα καταβληθεί αυτόματα σε λήπτες ΕΕΕ, λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος και σε λήπτες επιδόματος τέκνου, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί, καθώς η εφάπαξ χορηγία είναι στοχευμένη.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση «η εφάπαξ χορηγία θα παραχωρηθεί στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και με ιδιαίτερη στόχευση στις οικογένειες/άτομα με χαμηλά εισοδήματα, έτσι ώστε να απαμβλυνθούν ουσιαστικά οι ομάδες του πληθυσμού που βιώνουν εντονότερα τις επιπτώσεις από τον πληθωρισμό».

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει ακόμα πως από την εφάπαξ χορηγία του υφυπουργείου θα επωφεληθούν συνολικά 37.700 οικογένειες ή 52.500 άτομα, σημειώνοντας περαιτέρω ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιδόματος Τέκνου ή/και στο Μητρώο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή/και στο Μητρώο ληπτών Δημόσιου Βοηθήματος.

Οι δικαιούχοι της εφάπαξ στήριξης θα ενημερωθούν για την καταβολή του ποσού και με γραπτό μήνυμα (sms) στα κινητά τηλέφωνα που έχουν καταχωρήσει.