ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτοσέλιδο στον τουρκοκυπριακό τύπο οι διαδηλώσεις στη Λευκωσία

Πρωτοσέλιδο στον τουρκοκυπριακό τύπο οι διαδηλώσεις στη Λευκωσία

Οι διαδηλώσεις των Ελληνοκυπρίων ενάντια στις προτάσεις της Τρόικας που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Άλλα θέματα είναι επίσης είναι η εκτίμηση ότι θα χρειαστούν 10 χρόνια μέχρι οι Ελληνοκύπριοι να ξεπεράσουν την κρίση, η τρέλα της ημερομηνίας 12.12.12, δύο παραλίγο θανατηφόρα αυτοκινητικά δυστυχήματα και η είδηση ότι ο λεγόμενος δήμος της κατεχόμενης Λευκωσίας αποφάσισε να πάρει δάνειο από την τουρκική Τράπεζα Ζιραάτ.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Πίεση στη Βουλή» αναφέρεται στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι Ελληνοκύπριοι στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων ενάντια στο μνημόνιο και τις προτάσεις της Τρόικας αλλά και στα επεισόδια που έγιναν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού οικονομικών του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είπε ότι θα χρειαστούν το λιγότερο 10 χρόνια για να βγουν οι Ελληνοκύπριοι από την κρίση. Ακόμα, ο Τατάρ δήλωσε ότι 6-7 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι που εργάζονταν στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας είτε έχασαν τη δουλειά τους είτε μειώθηκε ο μισθός τους. Ακόμα, η εφημερίδα γράφει ότι ο λεγόμενος δήμος της κατεχόμενης Λευκωσίας αποφάσισε να πάρει δάνειο από την Τράπεζα Ζιραάτ ύψους 90 εκατομμυρίων ΤΛ (περίπου 45 εκατομμύρια Ευρώ).

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Πίεση στη Βουλή» αναφέρεται στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων ενάντια στο μνημόνια και τις προτάσεις της Τρόικας εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι εργαζόμενοι αλλά και συνταξιούχοι οι οποίοι φώναζαν στους βουλευτές «κλέφτες». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τρέλα της ημερομηνίας 12.12.12, η οποία όπως λέει θεωρείται από πολλούς ως τυχερή μέρα και έτσι πολλά ζευγάρια στα κατεχόμενα αποφάσισαν να παντρευτούν σήμερα. Αλλού με τίτλο «επέστρεψαν από το θάνατο» αναφέρεται σε δύο διαφορετικά σοβαρά αυτοκινητικά δυστυχήματα στα οποία οι τραυματίες θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει.



Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Μετά την Αθήνα στη Λευκωσία» αναφέρεται επίσης στην κατάληψη του κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων από διαμαρτυρόμενους ενάντια στο μνημόνια και τις προτάσεις της Τρόικας. Αλλού γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός οικονομικών Ερσίν Τατάρ ψάχνει 300 εκατομμύρια ΤΛ (περίπου 150 εκατομμύρια Ευρώ) για να πληρώσει μισθούς μέχρι το τέλος του μήνα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δύο παραλίγο θανατηφόρα αυτοκινητικά δυστυχήματα.