Σαρρής: Αποφύγαμε τη χρεοκοπία αλλά θα υποστούμε θυσίες

Newsbomb

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της κυπριακής οικονπομίας εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Μ. Σαρρής μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

"Έκλεισε μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας και ανασφάλειας για την κυπριακή οικονομία", δήλωσε ο κ. Σαρρής.

"Δεν κερδίσαμε μόνο μια μάχη, αλλά έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο μιας καταστροφικής εξόδου από την Ευρωζώνη", τόνισε ο κ. Σαρρής, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του κυπριακού λαού να διαχειριστούν σωστά και να επιτύχουν τη γρήγορη επάνοδο στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο που θα βασίζονται στη μακροοικονομική σταθερότητα, ένα αναμορφωμένο τραπεζικό σύστημα, μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και δημοσιονομική πειθαρχία.

Σημείωσε ακόμη ότι «θα υποστούμε θυσίες και θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά η οικονομία έχει τη δυνατότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Απαντώντας για το πότε θα ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες, είπε ότι θα αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας τους σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας ότι στόχος είναι αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Σε ερώτηση για το μέλλον των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αναγνώρισε ότι υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες, εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι με τις επαφές που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα «το θέμα έχει κλείσει».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved