Σαρρής: Ίσως γίνουν νέες περικοπές μισθών στην Κύπρο

Newsbomb

Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Επωνύμως", ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα έχει η Κυβέρνηση με την Τρόικα τις επόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση του Μνημονίου.

Ο κ. Σαρρής χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την πρώτη απόφαση του Eurogroup και διατύπωσε την εκτίμηση ότι εάν εφαρμοζόταν δεν θα οδηγείτο σε διάσπαση η Λαϊκή Τράπεζα.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκκαθάρισης στη Λαϊκή, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία.

Για το ποσοστό κουρέματος στη Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτό θα καθοριστεί επακριβώς όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός των Οικονομικών, αποκάλυψε ότι ο κατήφορος για την Λαϊκή Τράπεζα, άρχισε το 2006, όταν, όπως είπε, η Τράπεζα έπεσε στα χέρια ανθρώπων που παραχωρούσαν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά σε δάνεια, κυρίως στον ελληνικό χώρο.

Είπε ακόμη, πως όταν ανέλαβε επικεφαλής στη διοίκηση της Λαϊκής, η Τράπεζα ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση και κρατήθηκε στον αναπνευστήρα για δύο χρόνια.

Προσπαθήσαμε, πρόσθεσε, να κερδίσουμε χρόνο, μέχρι να προσφύγει η Κύπρος στο Μηχανισμό Στήριξης.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, ο Μιχάλης Σαρρής είπε ότι το θέμα παραμένει στο τραπέζι εφόσον περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν αμέσως και ατάκτως.

ΠΗΓΗ icyprus

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved