ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ολόκληρη τη λίστα... ζητούν οι Οικολόγοι

Κύπρος: Ολόκληρη τη λίστα... ζητούν οι Οικολόγοι

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι μόνο με τη συνολική και υπεύθυνη δημοσίευση μπορεί να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο θέμα της δημοσιοποίησης της λίστας των καταθέσεων που διέφυγαν στο εξωτερικό.

Ανακοίνωση των Οικολόγων αναφέρει ότι, σε σχέση με την επιλεκτική και περιορισμένη δημοσίευση από αθηναϊκή εφημερίδα της λίστας των 6000 μεταφορών καταθέσεων στο εξωτερικό πριν από την απόφαση του Eurogroup για "κούρεμα" των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, το Κίνημα επιμένει ότι μόνο με τη συνολική και υπεύθυνη δημοσίευση μπορεί να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση του θέματος και πλήρης διαφάνεια.

«Όσα στοιχεία δημοσιεύονται με τον πλάγιο τρόπο της διαρροής, δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα. Ποιοι άραγε φοβούνται την πλήρη διαφάνεια; Ποιοι βολεύονται με τις επιλεκτικές διαρροές; Ποιος καλύπτει ποιον τελικά, διερωτώνται».

Το Κίνημα καλεί την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών να συνεχίσει να ζητά από την Κεντρική Τράπεζα την κατάθεση όλων των στοιχείων από όλες τις λίστες. «Ας αναλάβει επίσης την ευθύνη της έναντι του λαού που εκπροσωπεί και να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ icyprus