ΚΥΠΡΟΣ

YΠΟΙΚ Κύπρου: Δεν έχουμε πρόθεση για νέους φόρους

YΠΟΙΚ Κύπρου: Δεν έχουμε πρόθεση για νέους φόρους

Το αποφασιστικό ξεκίνημα που έχουμε πετύχει, συμβάλει στο να διασφαλίσουμε ότι τα δημόσια οικονομικά θα μπουν σε μία σωστή βάση, για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια δύσκολη κατάσταση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην αξιολόγηση από την Τρόικα, της πορείας εφαρμογής του μνημονίου.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι στην επιτυχία συνέβαλε η αποφασιστική και καθημερινή παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η πολιτική κατεύθυνση που πήραν όλοι οι Υπουργοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε, είναι ότι θα λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά θα βοηθήσουμε την κατάσταση. Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι όταν λέμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα στα δημοσιονομικά, αναφερόμαστε στο σήμερα και μέχρι το τέλους του 2013. Ο προϋπολογισμός του 2014, είπε, θα συμπεριλαμβάνει σοβαρότατα μέτρα εξορθολογισμού δαπανών, σημειώνοντας ότι υπάρχει τεράστιο περιθώριο εξοικονομήσεων.

Για το ενδεχόμενο φορολογίας του εφάπαξ, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι εάν δεν πετύχει η προσπάθεια διόρθωσης των δημοσίων οικονομικών, κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί και θέμα φορολόγησης του εφάπαξ. Η κυβέρνηση, τόνισε, δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην επιβολή νέων φόρων.

ΠΗΓΗ: ikypros