ΚΥΠΡΟΣ

Ο γείτονας «κάρφωσε» τους διαρρήκτες

Ο γείτονας «κάρφωσε» τους διαρρήκτες

Ευελπιστεί η Αστυνομία Λεμεσού πως θα εξαρθρώσει την εξειδικευμένη σπείρα των επιτηδείων, που λυμαίνεται διαμερίσματα και κατοικίες, αφαιρώντας χωρίς χρονοτριβή τις κλειδαριές των κυρίων εισόδων τους.

Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν δύο ομογενείς, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, 25 και 34 χρόνων, που αποπειράθηκαν να κλέψουν από διαμέρισμα στην οδό Λεοντίου Α'.

Τους διαρρήκτες αντιλήφθηκε ένοικος γειτονικού διαμερίσματος, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Στην θέα των αστυνομικών οι διαρρήκτες επιχείρησαν να διαφύγουν της σύλληψης, καταδιώχθηκαν όμως και συνελήφθησαν. Αργότερα σε έρευνα που έγινε στον χώρο διαμονής τους, εντοπίστηκε ποσότητα κοσμημάτων, ρολογιών αλλά και ηλεκτρονικών συσκευών, που εκτιμάται πως πρόκειται για κλοπιμαία περιουσία.

Τα ανευρεθέντα θα κληθούν να αναγνωρίσουν παραπονούμενοι, που το τελευταίο διάστημα έπεσαν θύματα κλοπών, μετά από διαρρήξεις των κατοικιών τους. Από τους περαιτέρω ελέγχους των αστυνομικών διαφάνηκε πως οι δύο ύποπτοι συνεργαζόταν και με τρίτο άτομο, για το οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Οι συλληφθέντες, που δεν συνεργάζονται με την Αστυνομία, οδηγήθηκαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το οποίο διέταξε την προφυλάκισή τους για διευκόλυνση των αστυνομικών ερευνών κι εξετάσεων της υπόθεσης.