Κασουλίδης: Θα επιδείξουμε πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού

Newsbomb

Την αισιοδοξία ότι όλοι θα επιδείξουν πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του μετά την τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η ε/κ πλευρά θα αποδείξει ότι έχει πολιτική βούληση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορά της Κύπρου με την Τουρκία, ο κ. Κασουλίδης είπε «όπως γνωρίζετε υπάρχει κατοχή τμήματος της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό, η οποία πρόεκυψε μετά από μια παράνομη εισβολή. Όλοι μιλούν για ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας με το οποίο θα δοθεί έγκριση για επίθεση στη Συρία, αλλά η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο χωρίς να προηγηθεί κανένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αντίθετα, διευκρίνισε, «τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούν από την Τουρκία να αποχωρήσει». Φυσικά, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, «αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσω πολιτικού διαλόγου ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη. Ελπίζω ότι όλοι θα επιδείξουν πολιτική βούληση και εμείς θα αποδείξουμε ότι έχουμε πολιτική βούληση και θα την επιδείξουμε», κατέληξε.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved