Λιλλήκας: Οργιώδες παρασκήνιο στο Κυπριακό

Newsbomb

Η Τουρκία ξεκίνησε από τώρα το παιγνίδι αναβάθμισης του ψευδοκράτους και υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας έκανε λόγο για οργιώδες παρασκήνιο στο Κυπριακό και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει τους πολίτες και τα κόμματα για τα τεκταινόμενα.

«Χθες ο κ. Νταβούτογλου στις δηλώσεις του μίλησε για συνάντηση όχι με τον Ε/κ διαπραγματευτή αλλά για συνάντηση της Τουρκίας με τον εκπρόσωπο της ε/κ διοίκησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και η συνάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας θα γίνει με τον εκπρόσωπο της τ/κ διοίκησης», είπε, σημειώνοντας πως στην ουσία ο κ. Νταβούτογλου ξεκίνησε πριν ακόμα ξεκινήσουν οι συναντήσεις το παιγνίδι αναβάθμισης του ψευδοκράτους και υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως την ίδια ώρα ο κ. Νταβούτογλου έδωσε και ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών που στη συνέχεια διαψεύσθηκε, αν διαψεύσθηκε από τα ΗΕ. «Είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα οργιώδες παρασκήνιο αναφορικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε σειρά μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, η Τουρκία είναι ενήμερη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των προτάσεων της και οι μόνοι που κρατούνται στο σκοτάδι είναι οι πολιτικές δυνάμεις και κυρίως οι Κύπριοι πολίτες», είπε.

O κ. Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ενημερώσει τον Κυπριακό λαό για τα τεκταινόμενα και τις πραγματικές εξελίξεις στο Κυπριακό "όσο είναι ακόμα νωρίς".

ΠΗΓΗ ikypros

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved